top of page

Brasilialainen jujutsu Ja

Lukkopaini helsingin metsälässä

Brasilialainen ju-jutsu (BJJ) on nimensä mukaan Brasiliassa alkunsa saanut, perinteisestä japanilaisesta jujutsusta ammentava mattopainiin keskittynyt kamppailulaji. Lukkopainitreenit on Crestillä tarkoitettu kaikille, jotka ovat käyneet joko brassijujutsun tai vapaaottelun alkeet.

 

Neljän viikon alkeiskurssit pyörivät Crestillä non-stoppina joka kuukausi ja alkavat peruskurssit löydät Enkorasta. Treenit ovat torstaisin 20:15 - 21:45 ja lauantaisin 12:30 - 14:00 Crestin kamppailusalilla Helsingin Metsälässä osoitteessa Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki.

Jokaisesta lajistamme löytyy myös junnuryhmä. Brassijujutsussa järjestetään lisäksi perhetreenejä ja naisten oma alkeiskurssi starttasi tammikuussa 2024.

Jos hallitset BJJ:n perusteet, voit hypätä treeneihin mukaan koska tahansa.  Jäsenyyden hinta on 69,90€ / kk ja hintaan tulee laskutuslisä päälle (e-lasku/verkkolasku 0,50 €, paperilasku 3 €).

Treeniaikataulumme löydät täältä.

Tervetuloa treenaamaan Crestille!

Laura Rättyä_CREST.jpg

Laura Rättyä

PÄÄVALMENTAJA | bjj

Treenin aikana Laura on jämäkkä ja tehokas. Ajatuksena on, että treeniajasta otetaan kaikki potentiaali irti, ja sen ulkopuolella voidaan sitten hyvillä mielin vaihtaa vapaalle. Laura rakastaa uusien tekniikoiden opettelua, ja se näkyy myös hänen ohjaamissa treeneissään.

Laura on aina tuntenut kovaa vetoa liikuntaan sekä urheiluun. Koulutukseltani hän on liikuntatieteiden maisteri, ja päivätyökseen Laura opettaa lukiossa liikuntaa, terveystietoa sekä espanjaa. Kamppailun hän aloitti 11 vuotta sitten, ja ennen sitä rakkain laji  oli voimistelu. Ohjaus-, valmennus- ja opetuskokemusta on kertynyt jo kohta 20 vuotta. 

BJJ:ssä ja lukkopainissa Laura on saavuttanut kansallisia ja kansainvälisiäkin mitaleja vuosien varrella, ja kisavuodet ovat olleet monin tavoin antoisia. Lauran mielestä on mahtavaa, kun saa kropasta kaiken irti. "Parasta on kuitenkin ihmiset Suomessa ja maailmalla, joihin on lajin kautta päässyt tutustumaan. Kaikilla on omat polut, ja on siistiä päästä valmentajan roolissa mukaan crestiläisten matkaan. Nähdään treeneissä!"

Tervetuloa Lauran ja muidenkin ohjaajien treeneihin!

Lajin luonne 

 

Isomman, vahvemman ja agressiivisemman vastustajan päihittäminen pienemmällä koolla ja vähemmällä voimalla on BJJ:n kantavia teemoja. Tämä saavutetaan käyttämällä parempaa vipuvartta, otteita ja positiota suhteessa vastustajaan, oltiin sitten pystyssä tai matossa. BJJ:n ja lukkopainin harrastajille kehittyykin peruskurssin aikana ja sen jälkeen syvä ymmärrys ihmiskehon toiminnasta ja sen rajoituksista. Myös psyyke vahvistuu monella urheiluharrastuksen myötä.
 

BJJ:n ja lukkopainin oppeja hyödyntämällä voidaan vastustaja riisua aseettomaksi ja päihittää tilanteen vaatimalla tavalla. Tie tähän oppiin on kuitenkin raskas sekä fyysisesti, että henkisesti, ja vaatii paljon harjoittelua peruskurssin jälkeenkin. BJJ:n ja lukkopainin harjoittelijat hyötyvät kuitenkin kehittyvästä fyysisestä kunnosta, ongelmienratkaisukyvystä ja itsensä tuntemisesta niin fyysisellä, kuin henkisellä tasolla. Tämän lisäksi läheisissä merkeissä tapahtuvilla pari- ja ryhmäharjoituksilla on monia sosiaalisia hyötyjä, kun samanhenkiset ihmiset harjoittelevat Crestin salilla yhdessä hauskaa pitäen.

Brasilialainen jujutsu aka bjj crestillä

BJJ:n ja lukkopainin alkuaikoina harjoittelussa olivat vahvasti läsnä vapaaottelun (NHB, MMA) ja itsepuolustuksen aspektit. Viime vuosina peruskurssin painotus on selkeästi siirtynyt turvallisen brasilialaisen jujutsun tai “sporttijujutsun” puolelle, jossa lyönnit ja potkut ovat kiellettyjä. Tavoitteena on kontrolloida vastaanpistävää vastustajaa tavalla joka saa hänet luovuttamaan. Tyypillisesti ottelijat hakeutuvat tilanteisiin jossa he voivat käyttää kuristuksia tai erinäisiä nivellukkoja saadakseen vastustajan luovuttamaan. Vastustajan kontrollointi on pääsääntöisesti helpompaa matossa, joten osa BJJ:n ja lukkonpainin peruskurssin harjoittelusta on suunnattu hiomaan alasvientitaitoja, jotka auttavat vastustajan mattoon viemisessä ja siellä pitämisessä.

Brasilialaisen ju-jutsun suola piilee siinä, että lajia pystyy harjoittelemaan turvallisesti, samalla kuitenkin siten, että pystyy testaamaan itseään ja omia kykyjään muita vastaan todella kovalla intensiteetillä. BJJ:n ja lukkopainin peruskurssin fokus on kuitenkin turvallisuudessa. 

Olit siis vasta-alkaja tai BJJ- tai lukkopainikilpailija, niin Crest tarjoaa hyvät puitteet ja osaavan ohjauksen harjoitteluusi.​ Tule sellaisena, kuin olet. Crest Family ja Metsälän musta matto odottaa! Meitä on täällä moneksi ja aivan mahtava porukka koolla joka treeneissä! Kaikki tähtäämässä omaan henkilökohtaiseen huippuunsa - oli se sitten kisamenestys, kunnonkohotus, painonpuhdotus tai hyvinvointi ylipäätään.

Tee yks elämäs parhaista päätöksistä ja tuu Crestille treenaamaan!

DSC01666.jpg
BJJ.jpg
DSC01711_edited.jpg
bottom of page