top of page


Combat lifestyle

ec476ed2-5ee5-4222-bccf-e2cc61bc97cd.jpg
Lukkopainia Helsingin salilla

Crest – Professional Fighting Center
–kamppailusali sijaitsee Metsälässä, Käpylän juna-aseman läheisyydessä. Junamatka salille kestää noin 10 minuuttia Helsingin keskustasta.

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki | 050 400 8670 | asiakaspalvelu@crestCenter.fi

C_oranssi_ALPHA_OPASITY_10.png
crest_oranssi_ALPHA.png

BJJ:n eli brasilialaisen jujutsun ja lukkopainin peruskurssit helsingissä
 

BJJ - lukkopaini peruskurssi Helsingissä

Brasilialainen ju-jutsu (BJJ) on nimensä mukaan Brasiliassa alkunsa saanut, perinteisestä japanilaisesta jujutsusta ammentava mattokamppailuun (mattopainiin) keskittynyt kamppailulaji.

BJJ:N ja lukkopainin päävalmentajamme helsingissä
Ilari Grönholm 

BJJ- ja lukkopainikurssien oppeja hyödyntämällä voidaan vastustaja riisua aseettomaksi ja päihittää tilanteen vaatimalla tavalla.

Isomman, vahvemman ja agressiivisemman vastustajan päihittäminen pienemmällä koolla ja vähemmällä voimalla on BJJ:n kantavia teemoja. Tämä saavutetaan käyttämällä parempaa vipuvartta, otteita ja positiota suhteessa vastustajaan, oltiin sitten pystyssä tai matossa. BJJ:n ja lukkopainin harrastajille kehittyykin peruskurssin aikana ja sen jälkeen syvä ymmärrys ihmiskropan toiminnasta ja sen rajoituksista.
 

BJJ:n ja lukkopainin oppeja hyödyntämällä voidaan vastustaja riisua aseettomaksi ja päihittää tilanteen vaatimalla tavalla.

Tie tähän oppiin on kuitenkin raskas sekä fyysisesti että henkisesti, ja vaatii paljon harjoittelua peruskurssin jälkeenkin.

BJJ:n ja lukkopainin harjoittelijat hyötyvät kuitenkin kehittyvästä fyysisestä kunnosta, ongelmien ratkaisukyvystä ja itsensä tuntemisesta niin fyysisellä kuin henkisellä tasolla. Tämän lisäksi läheisissä merkeissä tapahtuvilla pari -ja ryhmäharjoituksilla on monia sosiaalisia hyötyjä, kun samanhenkiset ihmiset harjoittelevat Crestin salilla yhdessä hauskaa pitäen.

Brasilialaisen jujutsun sekä lukkopainin historia

 

BJJ:n ja lukkopainin alkuaikoina harjoittelussa olivat vahvasti läsnä vapaaottelun (NHB, MMA) ja itsepuolustuksen aspektit. Viime vuosina peruskurssin painotus on selkeästi siirtynyt turvallisen brasilialaisen jujutsun tai “sporttijujutsun” puolelle, jossa lyönnit ja potkut ovat kiellettyjä. Tavoitteena on kontrolloida vastaanpistävää vastustajaa tavalla joka saa hänet luovuttamaan. Tyypillisesti ottelijat hakeutuvat tilanteisiin jossa he voivat käyttää kuristuksia tai erinäisiä nivellukkoja saadakseen vastustajan luovuttamaan. Vastustajan kontrollointi on pääsääntöisesti helpompaa matossa, joten osa BJJ:n ja lukkonpainin peruskurssin harjoittelusta on suunnattu hiomaan alasvientitaitoja, jotka auttavat vastustajan mattoon viemisessä ja siellä pitämisessä.

Brasilialaisen ju-jutsun suola piilee siinä, että lajia pystyy harjoittelemaan turvallisesti, samalla kuitenkin siten, että pystyy testaamaan itseään ja omia kykyjään muita vastaan todella kovalla intensiteetillä. BJJ:n ja lukkopainin peruskurssin fokus on kuitenkin turvallisuudessa. 

BJJ ja lukkopaini Crestillä Helsingin Metsälässä

Meillä on junnuryhmä 5 – 15 -vuotiaille, jotka harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Aikuisille on tarjolla harjoituksia niin BJJ:ssä kuin lukkopainissa eri tavoite -ja taitotasoille maanataista sunnuntaihin.

Monesti jopa useamman treenin voimin päivässä.

Olit siis peruskurssilainen tai BJJ- tai lukkopainikilpailija, niin tarjoamme Helsingin salillamme hyvät puitteet ja osaavan ohjauksen harjoitteluusi.

Mahtavan ohjaajaporukan kapellimestarina ja seuramme BJJ:n ja lukkopainin päävalmentajana toimii Ilari Grönholm.

Alkeiskurssit pyörivät tauotta! Lue lisää täältä ja ilmoittaudu seuraavalle BJJ ja lukkopainin peruskurssille vaikka heti!

Crest_Alkeiskurssit_1x1_early_bird.png

Elokuun alkeiskurssit nyt

EARLY BIRD HINTAAN

Lajivalikoimasta löytyy nyrkkeily, thainyrkkeily, BJJ ja vapaaottelu. Alkeiskurssille osallistuminen ei edellytä mitään aikaisempaa urheilu- tai lajitaustaa.

Voit tulla sellaisena kuin olet!

bottom of page