top of page


Combat lifestyle

JUNNU_BJJ_edited.jpg

Crest – Professional Fighting Center
–kamppailusali sijaitsee Metsälässä, Käpylän juna-aseman läheisyydessä. Junamatka salille kestää noin 10 minuuttia Helsingin keskustasta.

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki | 050 400 8670 | asiakaspalvelu@crestCenter.fi

C_oranssi_ALPHA_OPASITY_10.png
crest_oranssi_ALPHA.png

Junnu BJJ

JUNNU_BJJ.jpg


Brasilialainen ju-jutsu (BJJ) on nimensä mukaan Brasiliassa alkunsa saanut, perinteisestä japanilaisesta jujutsusta ammentava mattokamppailuun (mattopainiin) keskittynyt kamppailulaji.

Näitä oppeja hyödyntämällä voidaan vastustaja riisua aseettomaksi ja päihittää tilanteen vaatimalla tavalla.

JUNNU BJJ (10 – 15 -vuotiaille) / Perhe BJJ (Alle 10v vanhemman kanssa) | Keskiviikkoisin kello 16.45 – 17.45 ja sunnuntaisin kello 15.00 – 16.00.
 

Junnu BJJ kehittää lapsen motoriikkaa, koordinaatiota ja oikeanlaista rohkeutta kokeilla ja harjoitella uusia asioita. BJJ kehittää kokonaisvaltaisesti perusliikuntataitoja. Jiujutsu-pukua, eli GI:tä suositellaan, mutta varusteiksi riittävät pehmeät liikuntaan soveltuvat pitkälahkeiset housut ja pitkähihainen paita, joissa ei ole vetoketjuja eikä huppua. Pyyhe on tietenkin hyvä olla mukana.
 

Tunnit sisältävät sekä ketteryys-, kehonhallinta-, ja liikkuvuusharjoitteita että BJJ:n perustekniikoita. Painia unohtamatta. Lue lajista tarkemmin täältä.
 

Junnu BJJ kehittää kokonaisvaltaisesti lapsen perusliikuntataitoja, jotka antavat hyvät edellytykset pärjätä muissakin urheilulajeissa.

LAJIKUVAUS

Brasilialainen ju-jutsu (BJJ) on nimensä mukaan Brasiliassa alkunsa saanut, perinteisestä japanilaisesta jujutsusta ammentava mattokamppailuun (mattopainiin) keskittynyt kamppailulaji.

Lajin alkuaikoina harjoittelussa vahvasti läsnä olivat vapaaottelun (NHB, MMA) ja itsepuolustuksen aspektit. Viime vuosina painotus selkeästi siirtynyt turvallisen kilpajujutsun tai “sporttijujutsun” puolelle, jossa lyönnit ja potkut ovat kiellettyjä. Tavoitteena on kontrolloida vastaanpistävää vastustajaa tavalla joka saa hänet luovuttamaan. Tyypillisesti ottelijat hakeutuvat tilanteisiin jossa he voivat käyttää kuristuksia tai erinäisiä nivellukkoja saadakseen vastustajan luovuttamaan.

Vastustajan kontrollointi on pääsääntöisesti helpompaa matossa, joten osa BJJ:n harjoittelusta on suunnattu hiomaan alasvientitaitoja, jotka auttavat vastustajan mattoon viemisessä ja siellä pitämisessä.

Isomman, vahvemman ja agressiivisemman vastustajan päihittäminen pienemmällä koolla ja vähemmällä voimalla on lajin kantavia teemoja. Tämä saavutetaan käyttämällä parempaa vipuvartta, otteita ja positiota suhteessa vastustajaan, oltiin sitten pystyssä tai matossa. Lajin harrastajille kehittyykin ajan myötä syvä ymmärrys ihmiskropan toiminnasta ja sen rajoituksista.

Näitä oppeja hyödyntämällä voidaan vastustaja riisua aseettomaksi ja päihittää tilanteen vaatimalla tavalla. Tie tähän oppiin on kuitenkin raskas sekä fyysisesti että henkisesti, ja vaatii paljon harjoittelua. Harjoittelijat hyötyvät kuitenkin kehittyvästä fyysisestä kunnosta, ongelmien ratkaisukyvystä ja itsensä tuntemisesta niin fyysisellä kuin henkisellä tasolla. Tämän lisäksi läheisissä merkeissä tapahtuvilla pari -ja ryhmäharjoituksilla on monia sosiaalisia hyötyjä kun samanhenkiset ihmiset harjoittelevat yhdessä hauskaa pitäen.

Brasilialaisen ju-jutsun suola piilee siinä että lajia pystyy harjoittelemaan turvallisesti, samalla kuitenkin siten että pystyy testaamaan itseään ja omia kykyjään muita vastaan todella kovalla intensiteetillä. Harjoittelun fokus on kuitenkin aina turvallisuudessa.

BJJ CREST – PFC:LLÄ

Meillä on junnuryhmä 5 – 15 -vuotiaille, jotka harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Aikuisille on tarjolla harjoituksia niin puvulla kuin ilmankin pukua sekä eri tavoite -ja taitotasoille maanataista sunnuntaihin. Monesti jopa useamman treenin voimin päivässä.

Olit siis harrastaja tai kilpailija niin tarjoamme salillamme hyvät puitteet ja osaavan ohjauksen harjoitteluusi.

Mahtavan ohjaajaporukan kapellimestarina ja seuramme BJJ päävalmentajana toimii Ilari Grönholm.
 

Alkeiskurssit pyörivät tauotta, lue lisää täältä ja ilmoittaudu seuraavalle vaikka heti!

Crest_Alkeiskurssit_1x1_early_bird.png

Kaikki kesän alkeiskurssit nyt

EARLY BIRD HINTAAN

Lajivalikoimasta löytyy nyrkkeily, thainyrkkeily, BJJ ja vapaaottelu. Alkeiskurssille osallistuminen ei edellytä mitään aikaisempaa urheilu- tai lajitaustaa.

Voit tulla sellaisena kuin olet!

bottom of page