top of page

Junnu Bjj Helsingin metsälässä

Brasilialainen ju-jutsu (BJJ) on nimensä mukaan Brasiliassa alkunsa saanut, perinteisestä japanilaisesta jujutsusta ammentava mattokamppailuun (mattopainiin) keskittynyt kamppailulaji. Brassijujutsu kehittää tehokkaasti kuntoa ja voimaa. Brasilialaisen ju-jutsun suola piilee siinä, että lajia pystyy harjoittelemaan turvallisesti, samalla kuitenkin haastaen itseään muita vastaan todella kovalla intensiteetillä.

 

Crestillä Helsingin Metsälässä kätevien kuluyhteyksien äärellä myös lapset ja nuoret voivat harrastaa brasilialan jujutsua. Junnu BJJ:ssä opetellaan turvallisesti perustekniikoita ja treenit pitävät sisällään monipuolisesti kehittävää kehonhallintaa ja hauskoja liikuntaleikkejä. Junnuryhmiin voi tutustua ilmaiseksi, joten kaikki vaan rohkeasti mukaan kokemaan kamppailulajien mukaansatempaava voima. Junnutreenejä brassijujutsussa ohjaa Jukka Värri, Yamato Yoshido sekä Oona Vorimo.

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tule tutustumaan Crestin kamppailusaliin sekä junnutreeneihin.

Lajiesittely

 

Brasilialainen ju-jutsu (BJJ) on nimensä mukaan Brasiliassa alkunsa saanut, perinteisestä japanilaisesta jujutsusta ammentava mattokamppailuun (mattopainiin) keskittynyt kamppailulaji.

Lajin alkuaikoina harjoittelussa vahvasti läsnä olivat vapaaottelun (NHB, MMA) ja itsepuolustuksen aspektit. Viime vuosina painotus selkeästi siirtynyt turvallisen kilpajujutsun tai “sporttijujutsun” puolelle, jossa lyönnit ja potkut ovat kiellettyjä. Tavoitteena on kontrolloida vastaanpistävää vastustajaa tavalla joka saa hänet luovuttamaan. Tyypillisesti ottelijat hakeutuvat tilanteisiin jossa he voivat käyttää kuristuksia tai erinäisiä nivellukkoja saadakseen vastustajan luovuttamaan. Vastustajan kontrollointi on pääsääntöisesti helpompaa matossa, joten osa BJJ:n harjoittelusta on suunnattu hiomaan alasvientitaitoja, jotka auttavat vastustajan mattoon viemisessä ja siellä pitämisessä.

Isomman, vahvemman ja agressiivisemman vastustajan päihittäminen pienemmällä koolla ja vähemmällä voimalla on lajin kantavia teemoja. Tämä saavutetaan käyttämällä parempaa vipuvartta, otteita ja positiota suhteessa vastustajaan, oltiin sitten pystyssä tai matossa. Lajin harrastajille kehittyykin ajan myötä syvä ymmärrys ihmiskropan toiminnasta ja sen rajoituksista.

Näitä oppeja hyödyntämällä voidaan vastustaja riisua aseettomaksi ja päihittää tilanteen vaatimalla tavalla. Tie tähän oppiin on kuitenkin raskas sekä fyysisesti että henkisesti, ja vaatii paljon harjoittelua. Harjoittelijat hyötyvät kuitenkin kehittyvästä fyysisestä kunnosta, ongelmien ratkaisukyvystä ja itsensä tuntemisesta niin fyysisellä kuin henkisellä tasolla. Tämän lisäksi läheisissä merkeissä tapahtuvilla pari -ja ryhmäharjoituksilla on monia sosiaalisia hyötyjä kun samanhenkiset ihmiset harjoittelevat yhdessä hauskaa pitäen.

Brasilialaisen ju-jutsun suola piilee siinä että lajia pystyy harjoittelemaan turvallisesti, samalla kuitenkin siten että pystyy testaamaan itseään ja omia kykyjään muita vastaan todella kovalla intensiteetillä. Harjoittelun fokus on kuitenkin aina turvallisuudessa.

Tule mukaan - Ensimmäinen kerta on ilmainen!

 

Etsitkö jännittävää tapaa auttaa lastasi kehittämään tärkeitä elämäntaitoja hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla?

 

Etsintäsi on ohi - treenit Crestillä tarjoavat kaiken tämän sekä paljon muuta!

 

Junnuryhmät pitävät sisällään leikkimielistä kehonhallintaa ja hauskoja liikuntaleikkejä. Treeneissä opetellaan myös turvallisesti lajien perustekniikoita.

 

 

Erilaiset tekniikat kehittävät keskittymiskykyä, koordinaatiota ja kuntoa

 

Junnuryhmissä saa uusia kavereita ja treenaamista lähestytään ilon kautta!

Kaikki tekniikat harjoitellaan turvallisesti ja ammattimaisessa ohjauksessa.

 

Tässä muutamia hyötyjä, joita lapsesi voi odottaa

 

Lisääntynyt itseluottamus - Kun lapsesi hallitsee uusia tekniikoita ja etenee lajin parissa, hänen itseluottamus sekä itsetunto kasvavat.

Hauskaa liikuntaa - Kamppailulajitreenit ovat hauska ja innostava tapa pitää lapsesi aktiivisena ja terveenä samalla, kun he oppivat uusia taitoja.

Uusia kokemuksia ja uusia ystäviä - laajentunut elinpiiri lisää aloitekykyä, rohkeutta ja sosiaalisia taitoja.

Mahdollinen kilpaurheilu-ura kamppailijana.

 

Mitä siis odotat? Osta junnukurssi tästä linkistä.

Treeniajat

keskiviikkoisin kello 16.45 – 17.45

sunnuntaisin kello 15.00 – 16.00.


HINTA

44.90 € / kk (kaksi treeniä viikossa)

JUNNU BJJ (10 – 15 -vuotiaille) tai

Perhe BJJ (Alle 10v vanhemman kanssa)

Junnu BJJ kehittää lapsen motoriikkaa, koordinaatiota ja oikeanlaista rohkeutta kokeilla ja harjoitella uusia asioita. BJJ kehittää kokonaisvaltaisesti perusliikuntataitoja.

 

Jujutsu-pukua, eli GI:tä suositellaan, mutta varusteiksi riittävät ensimmäisillä kerroilla pehmeät liikuntaan soveltuvat pitkälahkeiset housut ja pitkähihainen paita, joissa ei ole vetoketjuja eikä huppua. Pyyhe ja juomapullo on tietenkin hyvä olla mukana. 

Crest Shopista verkosta  tai kamppailusalin kaupalta voi ostaa GI-puvun.

Tunnit sisältävät sekä ketteryys-, kehonhallinta-, ja liikkuvuusharjoitteita että BJJ:n perustekniikoita. Painia unohtamatta. Junnu BJJ kehittää kokonaisvaltaisesti lapsen perusliikuntataitoja, jotka antavat hyvät edellytykset pärjätä muissakin urheilulajeissa.

 

Tervetuloa lapset ja nuoret Crestille harrastamaan brassijujutsua!

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tule tutustumaan Crestin kamppailusaliin sekä junnutreeneihin.

CrestTreenit20.09.23-5.jpg
bottom of page