top of page


Combat lifestyle

NYRKKEILY.jpg

Crest – Professional Fighting Center
–kamppailusali sijaitsee Metsälässä, Käpylän juna-aseman läheisyydessä. Junamatka salille kestää noin 10 minuuttia Helsingin keskustasta.

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki | 050 400 8670 | asiakaspalvelu@crestcenter.fi

C_oranssi_ALPHA_OPASITY_10.png
crest_oranssi_ALPHA.png

Nyrkkeily

NYRKKEILY.jpg
Jeskanen_nyrkkeily.jpg

Nyrkkeily on kamppailu-urheilulaji, jossa kaksi kilpailijaa ottelee kehässä ja yrittää lyödä vastustajaansa nyrkkeilyhanskoilla. 

päävalmentaja
PETTERI JESKANEN

NYRKKEILY

Vastustajaa saa lyödä ainoastaan nyrkin etuosalla,

ei avokämmenellä tai kämmensyrjällä.

LAJIKUVAUS

Nyrkkeily on kamppailu-urheilulaji, jossa kaksi kilpailijaa ottelee kehässä ja yrittää lyödä vastustajaansa nyrkkeilyhanskoilla. Vastustajaa saa lyödä ainoastaan nyrkin etuosalla, ei avokämmenellä tai kämmensyrjällä. Myös lyöminen niskaan, selkään, munuaisiin tai vyötärön alapuolelle on kiellettyä.  Lisäksi kyynärpäällä lyöminen, vastustajasta roikkuminen tai kiinnipitäminen, maassa olevan lyöminen, potkiminen ja jalan päälle astuminen ovat kiellettyjä. Vapaaottelu on kamppailulaji, jossa säännöt sallivat monipuoliset pysty- ja mattotekniikat. Ottelun tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä erilaisia iskuja pystyssä tai lukkoja/kuristuksia matossa. Ottelun kestäessä täyden ajan arvostelutuomarit ratkaisevat ottelun eri arvosteluperustein. Ottelut käydään yleensä häkissä, mutta niitä nähdään käytävän vielä nykypäivänäkin myös nyrkkeilykehässä.
 

Lajin kilpatasolla on nykyään kaksi muotoa: ammattinyrkkeily ja amatöörinyrkkeily. Molemmat muodot ovat perussäännöiltään samanlaiset, mutta ammattilaiset ottelevat ilman paitaa ja kypärää, sekä ohuemmin hanskoin. Amatööriottelu painottuu enemmän pisteiden keräämiseen joskin tyrmäys on edelleen mahdollista. Lisäksi amatööriottelut kestävät vain kolme erää, kun ammattinyrkkeilyssä ottelu koostuu 4–12 erästä.
 

Amatöörinyrkkeilyssä ottelussa on kolme kolmen minuutin mittaista erää. Ottelua valvoo kehän sisällä kehätuomari ja ulkopuolella arvostelutuomarit.

HISTORIA

Vuonna 1880 Britanniassa perustettiin amatöörinyrkkeilyn järjestö ABA (Amateur Boxing Association), kun kaksitoista seuraa liittyi yhteen. ABA piti seuraavana vuonna ensimmäisen mestaruusturnauksensa, jossa oli käytössä neljä painoluokkaa. 1900-luvun alkupuoliskolla amatöörinyrkkeily saavutti suosiota ympäri maailmaa. Vuonna 1946 perustettiin Kansainvälinen nyrkkeilyliitto AIBA (Associaton Internationale de Boxe Amateur), jossa oli yhteensä 24 maata viidestä maanosasta edustettuina, ja perustamisestaan lähtien AIBA on toiminut virallisena amatöörinyrkkeilyn maailmanjärjestönä. Ensimmäiset amatöörien maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin vuonna 1974. Nykyään AIBA:n jäsenmaita on jo 189.
 

Nyrkkeily onkin yksi aikojemme vanhimmista urheilulajeista ja Suomessa nyrkkeilyä onkin harrastettu jo 1900-luvun alusta. Suomen nyrkkeilyliitto on perustettu vähän tämän jälkeen vuonna 1923. Nyrkkeily on ollut mukana nykyaikaisissa olympialaisissa vuodesta 1904 lähtien.

NYRKKEILY CREST – PFC:LLÄ

Nyrkkeily on salin tuorein laji ja treenejä pyörii melkein päivittäin. Nyrkkeilyn päävalmentajana toimii Petteri Jeskanen, joka motivoitunut valmentaja sekä harrastajille, että kilpailijoille. Petteri on myös kävelevä tietopankki nyrkkeilyn suhteen.

Alkeiskurssit pyörivät tauotta, lue lisää täältä ja ilmoittaudu seuraavalle vaikka heti!

Crest_Alkeiskurssit_1x1_early_bird.png

Kaikki kesän alkeiskurssit nyt

EARLY BIRD HINTAAN

Lajivalikoimasta löytyy nyrkkeily, thainyrkkeily, BJJ ja vapaaottelu. Alkeiskurssille osallistuminen ei edellytä mitään aikaisempaa urheilu- tai lajitaustaa.

Voit tulla sellaisena kuin olet!

Verkkokauppa

Crest - Professional Fighting Gear on virallinen yhteistyökumppani johtavien kamppailuorganisaatioiden kanssa

bottom of page