Petteri on pitkän linjan nyrkkeilyvalmentaja ja eittämättä yksi suurimmista syistä nyrkkeilyn suosioon Crestillä. Ylpeydellä saamme sanoa, että Petterin valmennettavat urheilevat kansainvälisestikin ja viimesimpänä mainittakoon Ismail Umar, joka oli juuri Bangkokissa Olympia-karsinoissa.
Petteriä ette löydä somesta. Väsytysvoitto käytiin, jotta saatiin hänetkin mukaan valmentajaesittelyyn! Moni ei ymmärrä somevouhotuksia, mutta me pidetään meteliä silti. Rakkaudesta kamppailu-urheiluun ja sitähän Petterilläkin riittää, jos jollain.
Noni mysteerimies, paas esitellen. BOOM! 👇
Siirryin valmentamaan Crestille nelisen vuotta sitten. Mukanani tuli silloin myös kilpanyrkkeilijöitä, joista osa ottelee edelleen aktiivisesti.
Nyrkkeilyn suosio on kasvanut Crestillä huimasti, erityisesti viimeisen vuoden aikana. Tällä hetkellä kilpanyrkkeilijöitä on kymmenkunta ja vielä tämän kevään aikana useampi nyrkkeilijä on ottamassa debyyttiotteluaan. Tämän lisäksi monella Crestillä nyrkkeilyä harrastavalla on tulevaisuuden tavoitteena aloittaa kilpaileminen. Salilla on toki myös useita sellaisia treenaajia, joiden tavoitteena ei ole kilpanyrkkeily, mutta jotka silti haluavat kehittyä lajissa ja kehittää kuntoaan.
Crestia edustavista kilpanyrkkeilijöistä mainittakoon ainakin sarjassa 63,5 kg otteleva Ismail Umar, joka on tällä hetkellä ehdottomasti aivan Suomen kirkkainta kärkeä sekä Julian Jalava, joka on tämän vuoden puolella sarjaan 75 kg noustuaan voittanut TUL-turnauksen ja ottanut Pohjoismaidenmestaruuskilpailussa hopeaa. Lupaavista junioreista mainittakoon sarjassa A67 kg nyrkkeilevä 16-vuotias Nikita Kildeev.
Nyrkkeily on upea, erittäin pitkät perinteet omaava kamppailulaji, jossa menestymiseen vaaditaan sekä fyysisiä että henkisiä ominaisuuksia. Englanninkielinen nyrkkeilyyn viittaava termi "Sweet science" kuvaa mielestäni nyrkkeilyä hyvin. Nyrkkeilyssä tarvitaan "kehä-älyä". Siinä tekniset ja taktiset ominaisuudet yhdistyvät fyysisiin ominaisuuksiin kuten kestävyyteen ja nopeuteen.
Kaikista ei tule mestareita, mutta nyrkkeilyn kautta oppii myös elämässä hyödyllisiä ja tärkeitä ominaisuuksia kuten itsekuria, pitkäjänteisyyttä ja toisten kunnioittamista. Nyrkkeilyssä joutuu usein epämukavuusalueelle ja oppii hallitsemaan itseään paremmin erilaisissa stressaavissa tilanteissa. Lisäksi nyrkkeilyn harrastaminen kehittää luonnollisesti laajasti erinäisiä fyysisiä ominaisuuksia.
Aloittelijat huomaavat itse yleensä melko nopeasti, että kehitystä on tapahtunut niin taitojen kuin fysiikankin osalta. Pikkuhiljaa aletaan ymmärtää myös lajin teknisiä perusperiaatteita. Tämä motivoi yleensä halua jatkaa treenaamista ja lajissa kehittymistä. Se, että nyrkkeilijä on valmiina kilpakehään, vie kuitenkin aikaa ja vaatii tavoitteellista, pitkäkestoista harjoittelua. Kilpakehään ei kannata nousta ennen kuin sinne on oikeasti valmis.
Kilpanyrkkeilijöiden sekä kilpailuihin tähtääville nyrkkeilijöille harjoittelu Crestillä sopii mainiosti: salilla on paljon hyvätasoisia treenikavereita ja treenit on suunniteltu niin, että ne valmistavat nyrkkeilijöitä kilpailuihin. Salilla on erittäin mukava ja kannustava ilmapiiri, joten myös harrastajien on kiva treenata nyrkkeilyä Crestillä. Nyrkkeily on upea laji ja on kiva nähdä, että se houkuttaa koko ajan uusia ihmisiä mukaan. Osasta tulee kilpailijoita, osa pysyy harrastajina, mutta kaikille lajilla on varmasti paljon annettavaa.
Jotkut ne vaan ei sitten millään halua tehdä ittestään numeroa. Ja se on täydellisen ok, vaikka aihetta ehkä olis, mutta täällähän tehdäänkin töitä ja tuloksia. Ei näillä ukoilla oo aikaa sisällöntuottajan vouhotuksiin. Silti. SILTI!
Petteri Jeskanen on nyrkkeilyn monitoimimies, joka on viettänyt lajin parissa jo kolmisenkymmentä vuotta. Jeskanen on kunnostaunut niin kehässä ottelijana, kuin sen laidalla intohimoisena valmentajana. Lisäksi itseään “nyrkkeilynörtiksi” tituleeraava nekkailufani on aikoinaan kirjoittanut nyrkkeilyaiheisia juttuja Fighter- ja Fight Sport
-julkaisuihin ja onpa hänet voinut bongata selostajan sekä kommentaattorin roolissa tv:ssäkin.
Mies seuraa nyrkkeilyä fanaattisesti, ja on kiinnostunut sen pitkästä, rikkaasta historiasta. Petterin valmennuksesta ovat 15 vuoden aikana päässeet nauttimaan niin nyrkkeilyharrastajat, kisaajat kuin ammattilaisvapaaottelijatkin. Valmentajaurheilijayhteistyössä Valmentajaurheilijayhteistyössä Petterille on tärkeää molemminpuolinen kommunikointi sekä luottamus. Tämän lisäksi hän uskoo vahvojen perusteiden osaamisen tärkeyteen.