top of page
Search

Crest Crew esittelyssä: thainyrkkeilyn päävalmentaja ja kamppailusalin omistaja Mikko BlomMikko Blom, fyysisesti 43 v. - henkisesti 18 v. syntymäpaikkana Rovaniemi.

Nykyisin asun Vantaalla. Intohimoina itsensä haastaminen, yrittäjyys ja kilpavalmennus.

Crest on myös mun työ, harrastus ja intohimo.

 

Miten olet itse päätynyt oman lajisi pariin ja milloin?

 

Alotin kamppailulajit myöhään. Piirun yli 20-vuotiaana. Omalla paikkakunnalla ei ollut potku- tai thainyrkkeilyä. Silloin kun muutin Kuopioon opiskelemaan, aloitin potkunyrkkeilyn. Helsinkiin muuttaessa olin jonkun aikaa potkunyrkkeilyn parissa ja pikkuhiljaa siirryin kokonaan thainyrkkeilyyn.

 

Crest kamppailusali perustettiin vuonna 2015. Vetovastuuta jaettiin aika tasapuolisesti parin kaverin kanssa. Suurempaa vetovastuuta otin muistaakseni 2017 ja sen jälkeen rupesin käytännössä myös salin päävalmentajaksi.

 

Saavutuksesi lajissa:

 

Kolme kertaa voitin putkeen thainyrkkeilyn Suomen mestaruuden. Siinä sivussa kävin myös potkunyrkkeilyn SM-kisoissa. Sain sieltä SM-hopeata. Finaalissa koetun 2 - 1 tappion ja siitä seuranneiden outojen episodien jälkeen en enää osallistunut amatööripotkunyrkkeilykisoihin. Tämän jälkeen ammattilaisotteluissa voitin parina vuonna kuitenkin hallitsevat potkunyrkkeilyn Suomen mestarit.

Kansainvälisesti yritin menestyä thainyrkkeilyä, mutta yritys jäi torsoksi.

 

Mainitse parhaimmat ja niin sanotusti piinaavimmat ominaisuutesi persoonana ja miten se näkyy valmentamisessa:

 

Olen erittäin kunniahimoinen ja vaativa. Molemmat ovat sekä piinavia ja parhaimpia ominaisuuksia. Osaan omasta mielestäni myös rakentaa yhteisöä ja sellaisen ympäristön, jossa ottelijoilla on hyvä olla.

 

Onko sinulle annettu valmentajana/treenikaverina lempinimiä - jos on niin millaisia:

GOAT

 

Missä ovat omat intohimopisteesti lajin parissa ja missä taas toisaalta kehityskohtasi?

Kilpavalmennus. Sen sisällä ahkerien ja motivoituneiden kilpailijoiden valmennus. Kehityskohteita löytyy ihan joka osa-alueella, joka päivä.

 

Miten kuvailisit itseäsi valmentajana ja mikä on mielestäsi tärkeintä lajin harjoittelussa?

Intohimoinen valmentaja. Tärkein ominaisuus on ehdottomasti työmoraali.

 

Mikä valmentamisessa on erityisen hienoa?

Se että näkee nuorten kehittyvän ja kasvavan

 

Miten kuvailisit oman lajisi luonnetta? Mikä siinä on erityisen hienoa ja mitkä näet sen kasvattavimpina ominaisuuksina?


Laji on monipuolinen ja omaltaan osalta brutaalikin, varsinkin silloin kun kilpaillaan.

Harrastajille thainyrkkeily on erittäin monipuolista liikuntaa. Kilpailijoille se tuo varmasti nöyryyttä, itseluottamusta ja kasvua ihmisenä.

 

Meidän thainyrkkeily-yhteisö kasvaa hurjaa vauhtia. Uskon, että harrastajilla on meillä hyvä olla leppoisassa ympäristössä. Itse toki olen vähemmän tekemisissä puhtaasti harrastajien kanssa, koska olen keskittynyt kilpailijoiden valmentamiseen.

 

Crestin kilparyhmä kasvaa kanssa hyvää vauhtia. Kilparyhmä on iso ja sinne on alkanut tulemaan myös muilta saleilta jengiä. Crestin kasvatit ovat nuoria ja nälkäisiä, jotka treenaavat säntillisesti. Kahden kolmen vuoden päästä kilparyhmä tulee olemaan varmasti tosi kovalla tasolla.

 Millaiset visiot sinulla on lajisi suhteen Crestillä – miten haluaisit kehittää toimintaa ja mihin aiot tänä vuonna valmennuksessa keskittyä?

 

Uskon, että Crestin thainyrkkeilystä tulee Suomen suurin thainyrkkeily-yhteisö ihan lähiaikoina. Lisäksi uskon vahvasti, että meillä on Suomen kovin ja tasokkain thainyrkkeilyn kilparyhmä lähitulevaisuudessa. Olen visioinut, että kilparyhmästä tulee sellainen, että sinne halutaan tulla kaikkialta.

 

Olen tänä vuonna tehnyt päätöksen, että keskityn itse kokonaan kilpavalmennukseen ja yritän mahdollisuuksien mukaan koordinoida itseäni parempia valmentajia ohjaamaan harrastajia. Haluan, että salilla harrastajat ja kilpailijat voivat hyvin.

 

Millaiselle ihmiselle laji sopii erityisesti, millaisista ominaisuuksista - psyykkiset, emotionaaliset ja tai fyysiset, kokemukselliset ominaisuuksista on mielestäsi lajissa erityisesti hyötyä?

 

Laji sopii aivan kaikille. Lajin sisällä voi sitten itse päättää mihin haluaa keskittyä, olisi sen kunnonkohotus tai kilpaileminen. Kilpailemisessa tarvitsee asennetta, kovan työnmoraalin ja pitää olla periksiantamaton.

 

Terveiset kaikille lajin harrastajille:

Mukavaa, kun oot tullut Crestille harrastajaa ja jos et ole, niin tervetuloa meille. Meillä on kivaa.

 

Terveiset kaikille lajissa kilpaileville:

Mukavaa, kun oot tullut Crestille kilpailee ja jos et ole, niin tervetuloa meille. Meillä on kivaa.

 

Terveiset heille, jotka haaveilevat lajin aloittamisesta:

Rohkeasti vain mukaan. Eka voi pelottaa, mut sit on jo siistii.

 

Kenen kannattaa mielestäsi valita kamppailusalikseen juuri Crest?

Ihan kaikkien. Yritän tarjota kaikille jotain ja kehitetään toimintaa jatkuvasti.

 

Miksi mielestäsi kannattaa valita kamppailusalikseen juuri Crest?

Koska parempaa vaihtoehtoa ei ole.

 


Millaiselle ihmiselle kamppailulajit eivät sovi vai voivatko ne sopia aivan kaikille - jos voi, niin miksi? Vaikea keksiä sellaisesta kelle ei sovi. Aina pitäisi sellainen laji tai treeni mikä sopii itselle.

 


Miten harrastaja kehittyy lajisi parissa? Mitkä asiat voivat olla toisin esimerkiksi, kun lajia on treenannut tietyn aikaa? Millaisia tuloksia voi nähdä ja millä aikavälillä?

Harrastaja kehittyy käymällä treeneissä. Ehkä henkinen kasvu, kasvaa itseluottamus, kun itsepuolustus taidot kasvaa. Tietysti myös kunto kasvaa siinä samalla.

 

Kuvaile unelmiesi valmennettavaa:

Sellainen joka on nöyrä, kuuntelee, mutta häneltä löytyy myös omatahto. Omaa kovan työmoraalin. Sellainen, jota pitää enemmän toppuutella kuin puskea treenaamaan.

Työmoraalista on oikeastaan kaikki kiinni.

 

Jos lajin parissa olisi vain yksi inspiraation lähde tai esimerkillinen ottelija kautta aikojen,  niin sanottu esikuva, kuka se olisi ja mitä häneltä kannattaisi oppia?

 

Ehkä Ramon Dekkers. Meni Thaimaan ja otteli vieraalla kentällä kovia otteluja thaimaalaisia vastaan. Selvästi omasti kovan työmoraalin ja asenteen.

 

Jos saisit käyttää vain yhtä ytimekästä sanaa/lyhyttä lausetta valmennuksen aikana, mikä se olisi?


Keskity

 

Oma elämänmottosi / mottosi valmentajana:

 Tee vain. Älä keksi tekosyitä. Jos epäonnistut, yritä uudelleen. Elämä on helpompaa niin.Crestin kamppailusali: mistä kaikki alkoi ja milloin?

 

Heti kun lopetin kilpauran, rupesin rakentamaan omaa salia. Sali perustettiin vuonna 2015.

Eka vedettiin thainyrkkeilyn alkeiskurssi pienessä tilassa Tikkurilan Urheilutalolla. Otettiin sitten omat tilat Helsingin Metsälässä.


Salilla on nykyään huima määrä harrastajia ja ottelijoita, eli jäseniä. 500 aikuisissa on mennyt aikalailla rikki ja lapsia ehkä 50. Kasvu on äärettömän kovaa. Tällä hetkellä nyrkkeilyssä taitaa olla eniten porukkaa. Thainyrkkeily ja nyrkkeily kamppailevat kovaa ykköspaikasta, mutta vapaaottelun ja BJJ:n suosio kasvaa tällä hetkellä kasvaa myös hyvää tahtia. Kaikissa lajeissa on Suomen mestari ja kohta niitä on niin paljon ettei kukaan pysty laskemaan.

 

Meillä iso sali, hyvät valmentajat ja muutenkin hyvät puitteet. Mielestäni meillä on hyvä yhteisö ja yhteishenki. Kehitetään toimintaa myös koko ajan. Kaikki näkee tämän, kun vain astuu salille sisään.


Toivottavasti tulevina vuosina olemme isommissa tiloissa, samassa osoitteessa tai sitten muualla. Kasvetaan koko ajan niin harrastaja- ja kilpapuolella. Olemme kolmen vuoden päästä varmasti jo sellainen sali minkä jokainen tietää. Ole oma itsesi. Älä esitä mitään.
88 views

Comments


bottom of page