top of page
Search

Crestin thainyrkkeilijät Potkiksen SM-kisoissa

Vaikka Crestillä harjoiteltaviin lajeihin potkunyrkkeily ei varsinaisesti kuulukaan, käyvät Crestin thainyrkkeilijät kilpailukokemuksen vuoksi välillä skabailemassa säännöiltään hieman eroavassa lajissa.

GB Gymin järjestämissä potkunyrkkeilyn SM-kisoissa 26.3-27.3 oli Crestiltä ottelemassa Burhan “Bubu” Sheikh ja Shuajb “Ajbi” Kunushevci. Koska kisoissa oli paljon poisjääntejä, ottelivat Burhan ja Shuajb suoraan finaaleissa.

Ensimmäisenä kehään astui Bubu, joka sai vastaansa Combat Academy of Finlandin Samuel Korhosen. Ottelu oli tasainen, mutta Samuel pääsi niukkaan pistejohtoon alusta alkaen napsimalla pisteitä jälkitilanteissa. Piste-eroa oli tarkoitus kuroa umpeen viimeisessä erässä prässäämällä eteenpäin polvi-iskujen kera. Prässääminen toimi ja Bubu sai tilannevoittoja kerta toisensa jälkeen, mutta tämä ei riittänyt ajan loppuessa. Yksi tuomari pisteytti matsin Burhanille, mutta kaksi muuta tuomaria Samuelille. Näin ollen Burhanille kisoista hopeaa.

Viimeisenä otteli Ajbi, joka sai vastaansa KBT Kokkolan John Englundin. John on aktiivinen ottelija, joka on potkunyrkkeilyn lisäksi kisannut muunmuassa nyrkkeilyssä.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja oli sitä pitkään, kunnes tuomari puuttui peliin, varoittaen Ajbia sitomisesta. Tilanteet olivat hankalia, koska John prässäsi eteenpäin ajautuen helposti lähiotteluun. Ajbia varoitettiin sitomisesta ensin sanallisesti, sitten pistemenetyksellä ja lopulta diskauksella. Tilanteet olivat hämmentäviä sekä ottelijalle että valmentaja Mikko Blomille.

Joka tapauksessa Bubulle ja Ajbille kokemusta lajin SM-kisoista.

Thainyrkkeilyn kisatiimin vuoden kohokohta, nuorten ja aikuisten thainyrkkeilyn SM-kisat, järjestetään lokakuussa. Kisoja varten pyritään kasaamaan Crestiltä iso ja iskukykyinen joukko.

Ajbin matkassa mukana Suomen Massalattiat.

Miehet K1-67 1 Englund John, KBT Kokkola Ry 2 Kunushevci Shuajb, Crest – Professional Fighting Center

Miehet K1-60 1 Korhonen Samuel, Combat Academy Of Finland 2 Sheikh Burhan, Crest – Professional Fighting Center

13 views

Comments


bottom of page