top of page
Search

Crestin thainyrkkeilijöiden kisakauden aloitus

Vuoden kisakausi aloitettiin Crestin thainyrkkeilijöiden osalta Hyvinkäällä viime viikonloppuna. RNC Sport Clubin järjestämissä salikisoissa oli mukana junnuissa Keron Kottise, Rene Partida, Harun Sheikh ja Tuukka Lempiäinen. Aikuisissa ottelivat Milla Hoffman, Casper Salenius ja Lauri Härmä.


Keron otteli ensimmäisenä tuttua vastustajaa, Robin Parmaa, vastaan. Keron oli kokenut tappion viimeisessä kohtaamisessa, mutta tällä kertaa Keron vei voiton tekemällä matsissa kovasti töitä. Tämä matsi oli Keronille jo yhdeksäs, ja lienee ettei kellään ole Suomessa näin nuorena yhtä montaa matsia alla.


Milla otteli seuraavaksi B-luokassa 3x3 minuutin ottelun. Vastustaja oli kokenut Eveliina Rauhansalo, joka on otellut ammattilaismatsejakin. Matsi oli hyvä suoritus Millalta, mutta kokemus näkyi ja matsin aikana Milla oli askeleen jäljessä eikä päässyt täysillä mukaan, ja näin ollen 3-0 tappio.


Casper otteli painoluokassa -67kg debyyttimatsinsa. Vaikka matsi olikin Casperin ensimmäinen, tekeminen oli ennakkoluulotonta ja Casper onnistui prässäämään vastustajaa koko matsin ajan. Toisen erän jälkeen vastustajan kulma keskeytti matsin, eli Casperille debyyttimatsista voitto luovutuksella.


Aikuista vastaan otelleen Harunin matsi alkoi hyvin. Harun viljeli alussa monipuolisesti lyöntisarjoja ja potkuja perään, mutta matsin edetessä kuntoi alkoi pikkuhiljaa hiipua ja vastustaja pääsi kirimään. Vaikka matsi alkoi lupaavasti, meni voitto lopulta vastustajan kulmaan.


Myös Tuukka otteli ensimmäisen matsinsa näissä kisoissa. Tuukka ei ole vielä kauaa harrastanut thainyrkkeilyä, mutta tunnettu säntillisestä ja ahkerasta treenirutiinistaan. Ottelu käytiin C1-luokassa, jossa tyrmäys on kiellettyä. Ahkera treenirutiini näkyi kehässä hyvänä kuntona ja vastustaja alkoi matsin edetessä hyytyä. Tuukalle suhteellisen selkeä voitto ekasta matsista.


Rene otteli samaten aikuista ja kokenutta konkaria vastaan. Rene otteli matsin alun hyvin, mutta ottelua ehti kestää vain 30 sekuntia kunnes kiertopotkussa Renen sääriluu osui vastustajan polveen. Rene ei pystynyt kävelemään, joten matsi keskeytettiin. Kyseessä oli onneksi vain isku hermopinteeseen, eikä sääriluun murtuma.Viimeisenä otteli vuoden 2023 suomenmestari Lauri Härmä. -60kg painoluokkaan ilmoittautunut Lauri ottelikin lopulta isommassa painoluokassa -63.5kg Chitaladan Anton Väisästä vastaan. Kokoerosta huolimatta Lauri otteli todella hyvin ja näyttävästi. Lauri ei jäänyt edes lähiottelussa kakkoseksi vaikka sitä kokoeron vuoksi povattiinkin. Laurille 3-0 voitto.

Seuraavaksi thainyrkkeilijöillä on tähtäimessä Espoon Kehähaiden salikisat 17. helmikuuta ja aikuisten & 16-17 -vuotiaiden SM-kisat, jotka järjestetään Oulussa 15.-17. maaliskuuta.


193 views

Comments


bottom of page