top of page
Search

Nippon Sport Cup '23

Jokavuotinen Nippon Sport Cup oteltiin jälleen Lahdessa Sigma Jiujitsun toimesta viime viikonloppuna. Crestiä kisoissa edustamassa olivat värivöissä Jaakko Lempiäinen ja valkovöissä debyytin tehnyt Jouni Jokinen.


Jaakolla oli värivöisten -76kg painoluokassa ensimmäisenä vastustajanaan niin ikään sinivyö, jolta Jaakko vei nopeasti voiton kuristuksella. Seuraava matsi oli jo finaali, jossa vastassa oli ruskeavöinen. Matsin puolessa välissä vastustajalle tapahtui loukkaantuminen, jonka vuoksi matsi jouduttiin keskeyttämään. Näin ollen Jaakolle kultaa omasta painoluokasta.


Seuraavaksi oli vuorossa avoimen painoluokan matsit. Ensimmäisessä ottelussa Jaakko matsasi -70kg painoluokan kultaa voittanutta vastaan. Matsi oli fyysisesti raskas, mutta Jaakko vei silti voiton pistein 5-4. Seuraavassa matsissa tuli isompi kaveri vastaan, kun vastustajana oli -82kg painoluokan voittanut. Aluksi tappiolla ollut Jaakko onnistui kuitenkin viimeisellä minuutilla hakemaan selän ja saamaan voiton takakuristuksella.

Vielä oli jäljellä avoimen painoluokan finaali, jossa vastassa oli -94kg painoluokan voittanut. Edeltävät matsit olivat kuitenkin olleet niin rankkoja, että Jaakolla oli tässä vaiheessa niin sanotusti virrat loppu. Käsilukkoon jouduttuaan finaalista tuli tappio, mutta hopeaa urakan palkintona kuitenkin.


Jouni kilpaili painoluokassa +88.3kg. Jouni avasi kilpailu-uransa nopealla kauluskuristuksella ensimmäisessä matsissa. Tästä edettiin semifinaaleihin, josta tuli jälleen lopetusvoitto, tällä kertaa triangelilla. Viimeisessä matsissa vastassa oli iso vastustaja, joka pääsi yllättämään Jounin nilkkalukolla. Jounille siis ekoista kilpailusta oman painoluokan hopeaa.


Pelkät oman painoluokan matsit eivät kuitenkaan Jounille riittäneet, vaan vielä oli avoimen painoluokan matsit. Ensimmäisestä irtosi voitto jälleen triangelilla, mutta toisesta matsissa tappio. Arvokasta kokemusta kuitenkin!


Seuraavan kerran Crestin jiujiuterot nähdään Finnish Openeissa, jotka järjestetään Tikkurilassa 22.4-23.4.


152 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page