top of page
Search

No-Gi Finnish Open ’22

Jokavuotiset BJJ-liiton järjestämät No-Gi Finnish Openit oteltiin jälleen Tikkurilassa. Kilpailijoita oli yli 400, ja Crestin jujutsukoita tatameilla nähtiin sankka joukko.

Sinivöissä kilpaili painoluokassa -73.5kg Jaakko Lempiäinen ja painoluokassa -61.5kg Rosetta Piiroinen. Purppuravöissä Crestiä edusti Waltteri Myötyri luokassa -73.5kg, Sakke Suomalainen -97.5kg sekä Juho Laajalahti luokassa -91.5kg.

Yamato Yoshidan oli tarkoitus otella luokassa -67.5kg, mutta Yamato jäi painoluokassa yksin, joten kilpakumppanit jouduttiin etsimään avoimesta painoluokasta. Koska Yamato oli painoluokassaan yksin, kyseisestä sarjasta tuli ilman matseja voitto.

Lisäksi valkovöissä kilpailivat Reeti Laihorinne (+97.5kg), Santeri Laamanen (-79.5kg) ja debyytin tehneet Antti Lempiäinen (-67.5kg) sekä Kaapo Korkala (-79.5kg).

Jaakko voitti ekan matsinsa triangelilla, mutta hävisi seuraavan pisteillä. Waltterille tuli ekasta matsista tappio, eikä avoimesta painoluokasta irronnut tällä kertaa voittoja. Sakke voitti ensimmäisen matsinsa pisteillä edeten semifinaaleihin, jossa tuli tappio sarjan voittaneelle Pyry Heiskaselle, ja näin ollen pronssimitali kaulaan. Sinivöissä kilpaileelle Rosetalle, purppuravöisten Juholle ja mustavöisten avoimessa painoluokassa kilpaileelle Yamatolle ei tällä kertaa irronnut voittoja.

Valkovöisten kilpailut avasi Reeti. Ekasta matsista irtosi voitto giljotiinilla, mutta seuraavassa tuli pistehäviö. Myös avoimesta painoluokasta irtosi voitto samaisella giljotiinilla. Valkovöissä kilpaillut Kaapo voitti ensimmäisen matsinsa diskauksella, mutta hävisi seuraavassa taistelun jälkeen suoralle nilkkalukolle. Samassa painoluokassa kilpaillut Santeri voitti ensimmäisen matsinsa kimuralla, häviten seuraavassa matsissa virolaiselle pisteillä. Virolaisen seuraavan matsin aikana selvisi, että taustalta löytyikin judon mustavyön lisäksi mestaruus ja jujutsun sininen vyö. Paljastuksesta seurasi diskaus, mutta se ei enää vaikuttanut Santerin matsin tulokseen.

Antti avasi matsinsa hyvin osuneella tuplajalan alasviennillä, mutta vastustaja pääsi edelle sweeppi-pisteillä. Antti ei saanut väliä kurottua umpeen ja hävisi pisteillä.

Seuraavan kerran Crestin jujutsukat kilpailevat syyskuun ADCC:n pohjoismaisista mestaruuksista ja myöhemmin lokakuussa No-Gi joukkuekilpailuissa, johon Crestiltä pyritään kasaamaan iso joukko.

27 views

Recent Posts

See All
bottom of page