top of page
Search

Oppia thainyrkkeilyn SM-kisoista

Vuoden 2022 thainyrkkeilyn suomenmestaruudet oteltiin kuluneena viikonloppuna 21-23.10. Pajulahdessa. Mukana kamppailemassa mestaruuksista oli Crestiltä Milla Hoffman ja Burhan “Bubu” Sheikh.

Ensimmäisenä kehään astui 16-17v nuorten sarjassa otellut Milla, joka sai vastaansa Turku Muay Thain Eveliina Lehtisen. Eveliina oli nuoresta iästään huolimatta jo kokenut ottelija, joka oli voittanut suomenmestaruuksia kolmena edeltävänä vuonna.

Milla lähti kuitenkin ennakkoluulottomasti haastamaan kovalla prässillä. Strategiana oli prässäämällä hidastaa Eveliinan pelin käynnistymistä. Alku meni hyvin, mutta Eveliina pääsi osumaan Millaan pääpotkulla josta seurasi luvunlasku. Luvunlaskun jälkeen Milla jatkoi prässiään, mutta Eveliinan yläpotku löysi jälleen paikkansa. Millan hieman kompuroitua tuomari katsoi parhaaksi keskeyttää ottelu. Eveliina voitti lopulta myös finaalin keskeytyksellä.

Kaikesta huolimatta Millalta hyvä ja ennakkoluuloton ottelu kokenutta kaveria vastaan.

Seuraavaksi oli Bubun vuoro. Bubun oli tarkoitus otella painoluokassa -57kg, mutta luokan jäädessä tyhjäksi joutui hän siirtymään painoluokkaan -60kg. Burhan pääsi arvalla suoraan finaaliin, jossa vastustajana oli Deo’s Muay Thain Amir Hussein.

Strategiana oli prässätä Amir köysiin ja viljellä polvi-iskuja. Strategia ei mennyt aivan nappiin, kun Bubu ei saanut konetta käyntiin kunnolla matsin aikana. Ottelu oli silti tasainen Bubun painostaessa ja Amirin saadessa enemmän perille painavia potkuja. Burhanille näin ollen 3-0 tappio. Amir palkittiin lisäksi kilpailujen parhaaksi ottelijaksi.

Tappioista otetaan opit kotiin ja hyvällä treenillä ja kisarutiinilla suomenmestaruudet ovat ensi vuonna todellisuutta.

-57kg Milla Hoffman, Crest-PFC 16-17v Vs. Eveliina Lehtinen, TMT 14-15v RSCH voittaja Lehtinen -60 kg Amir Husseini, Deo`s MT Vs. Burhan Sheikh, Crest-PFC 3-0

119 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page