Tulevat mestarit Abu Dhabissa: Nuorten vapaaottelun MM-kisat
top of page
Search

Abu Dhabissa oteltiin 17-20. elokuuta vapaaottelun nuorten maailmanmestaruudet. Suomen joukkueessa Crestiä oli edustamassa Rasmus Jalonen. Rasmuksen fiilikset ennen kisoja olivat positiiviset; valmistautuminen oli mennyt hyvin ja painonvedot sujuivat ongelmitta.

Ensimmäisessä matsissa Rasmuksella oli vastassa meksikolainen Denylson Joel Martinez Robles. Rasmus yritti viedä Roblesin maahan, mutta Robles puolusti maahanvientiyrityksiä ja jalkalukon uhkaa hyvin. Toisessa erässä Rasmus sai potkun kiinni ja vihdoin vietyä Roblesin maahan. Viimeisessä erässä Robles yritti puolestaan maahanvientiä jonka Rasmus sai puolustettua ja mentyä tilanteesta päälle. Ennen erän loppua oli vielä pystyottelutilanne, jossa Rasmus sai kerättyä pisteet kahdenjalan alasviennillä. Rasmukselle siis ensimmäisestä matsista pistevoitto.

Toisessa matsissa Rasmus haki pystytilanteesta alasvientiä ja joutui giljotiini-kuristukseen kiikkiin. Kolmas matsi seurasi samaa kaavaa, kun vastustajan giljotiini löysi paikkansa alasviennin seurauksena, ja Rasmus joutui tyytymään tappioon.

Tappioista huolimatta kotiintuomisina oli yksi voitto ja rutkasti kokemusta. Kokemus maailmanmestaruuksista on arvokasta oppia, ja vain taivas on rajana kun Rasmus jatkaa kilpailemista.