top of page
Search

Crest Crew esittelyssä: vapaaottelun päävalmentaja Eero

Updated: May 24

Vähän vaihtelua kisauutisiin, kun blogin valtaa päävalmentajat ja pääsette tutustumaan heidän ajatuksenjuoksuun pelkän salipersoonan takana. Kuka on Crestillä vapaaottelun päävalmentaja? Jos et vielä tiennyt, niin tämän blogipostauksen myötä tiedät hänestä jotain. Valmentajaesittelyssä (vai piinapenkissä) ensimmäisenä Eero Antti-Poika! Antaa hänen itse kertoa kaikki oleellinen.


BOOM!
Nimi: Eero

Syntynyt: 02.06.1987 Helsinki

Intohimoina ja harrastuksina vapaaottelu, rakentaminen ja koirat


Olen harrastanut kamppailua kohta 20 vuotta ja olen myös kilpaillut

  • BJJ:ssä

  • Lukkopainissa

  • Thainyrkkeilyssä ja tietysti vapaaottelussa.

  • Olen valmentanut kamppailua noin 5 vuotta.


Miten olet itse päätynyt oman lajisi pariin ja milloin?

Päädyin vapaaottelun pariin 2004 kun etsin salibändylle korvaavaa lajia jossa voitto tai häviö olisi omissa käsissä. Olin urheilulukiossa ja harrastin salibändyä erittäin tunnollisesti, joukkueurheilu oli aina ollut lähellä sydäntä, mutta joukkueen hajottua halusin haastaa itseäni yksilölajeissa.


Miten päädyit päävalmentajaksi Crestille ja mikä on oma historiasi lajisi parissa?

Aloitin ottelemisen nopeasti hieman jopa ylimielisellä asenteella vanhoilla D-säännöillä jossa tyrmäyshakuinen ottelu ja mattolyönnit olivat kiellettyjä. Hyvin nopeasti kävi selväksi että pelkkä tahto ja hyvä kondis eivät toisi voittoa vaparikehissä. Siirryin BJJn pariin ja alpin opetella vapaaottelua sen perustan kautta. Kilpailtuani BJJssä ja lukkopainissa halusin takaisin vaparikehiin, tästä alkoi yhteinen matka Antonin, Mikon ja Crestin kanssa. Aluksi vain ottelijana mutta myöhemmin myös apuvalmentajana ja Antonin lähdön jälkeen vapaaottelun päävalmentajana.


Saavutuksesi lajissa:

Suurin saavutus on se, että olen löytänyt paikan jossa saan tehdä työkseni juuri sitä mitä olen aina halunnut. Urheilla ja opettaa vapaaottelua. Viimevuoden 2023 suomenmestaruus oli merkittävin saavutus kilpailun saralla.


Mainitse parhaimmat ja niin sanotusti piinaavimmat ominaisuutesi persoonana ja miten se näkyy valmentamisessa:

Olen luonteeltani hyvin kilpailullinen ja jääräpäinen. Täydellinen combo kamppailuun. Valmennuksessa olen tiukka perusasioissa kuten treeniaikataulun noudattamisessa ja varusteissa. Uskon positiiviseen kannustamisen voimaan mutta myös kovan työn tuloksiin. Ilman uhrausta ei tule voittoa ja voitto on varattu vain niille jotka ovat valmiita maksamaan sen hinnan.


Mitkä ovat lempinimesi valmentajana?

A-P tai P-A (sukunimestä Antti-Poika)

Lasi-Eero (aina loukkaantuneena treeneissä)

Kebab-Eero (kisojen jälkeinen palkinto oli joskus pita-kebab töölön snägäriltä) snägäri on nykyään lopettanut toimintansa.


Missä ovat omat intohimopisteesti lajin parissa ja missä taas toisaalta kehityskohtasi?

Intohimona minulla on kehittyä valmentajana ja tuoda kamppailun ilosanomaa seuraavalle sukupolvelle. Kamppailu kuuluu kaikille ja pitäisi olla osa peruskoulua.


Miten kuvailisit itseäsi valmentajana ja mikä on mielestäsi tärkeintä lajin harjoittelussa?

Kuvailisin itseäni rentona ja suorapuheisena valmentajana. Yritän luoda rennon ilmapiirin missä on hyvä kehittyä, mutta kisaajilta vaadin omistautumista lajille. Tough love all the way.


Mikä valmentamisessa on erityisen hienoa?

Valmentamisessa hienointa on kaverit/ystävät joiden kanssa saa viettää aikaa.. Palkitsevinta on se kun näkee kehityksen oppilaissa ja tietysti oman suojatin voitto kehässä tuntuu yhtä hyvältä kuin oma voitto.


Miten kuvailisit oman lajisi luonnetta? Mikä siinä on erityisen hienoa ja mitkä näet sen kasvattavimpina ominaisuuksina?

Vapaaottelun luonne on itseselitteinen. Vapaa ottelu. Mahdollisuus painia, potkia ja lyödä vapaasti luo ottelijalle enemmän vapauksia löytää tie vaikeuksien kautta voittoon.


Kerro jotain lajisi harrastajista ja kilpailijoista Crestillä:

Crestille on muodostunut iso harrastaja porukka vapaaottelijoita joilla tavoitteena on oppia kamppailua, tehdä sitä hyvässä porukassa ja turvallisesti. Kilparyhmä on vielä lastenkengissä, mutta tulevaisuudessa crest nappaa suomenmestaruuksia myös vapaaottelussa.


Millaiset visiot sinulla on lajisi suhteen Crestillä – miten haluaisit kehittää toimintaa ja mihin aiot tänä vuonna valmennuksessa keskittyä?

Oma visioni lajin suhteen on selkeä. Haluan tehdä töitä kilpailijoiden kanssa otteluun valmistautumisessa ja oppia lisää valmennuksesta käymällä kisoissa.


Millaiselle ihmiselle laji sopii erityisesti, millaisista ominaisuuksista - psyykkiset, emotionaaliset ja tai fyysiset, kokemukselliset ominaisuuksista on mielestäsi lajissa erityisesti hyötyä?

Kylmä pää, rautaiset hermot ja perikseantamattomuus vievät elämässä pitkälle. Sinnikkyys ja luja tahto on "must have" jos se olis helppoa niin kaikki tekis sitä...


Terveiset kaikille lajin harrastajille:

Oss veljet ja siskot. Kiitos ku käytte mun treeneissä


Terveiset kaikille lajissa kilpaileville:

Muistakaa että myös lauantai on treenipäivä. Sunnuntai on lepo ja 1kevyt treeni viikkoon. Ei kaksia treenejä putkeen.


Terveiset heille, jotka haaveilevat lajin aloittamisesta:

Vapaaottelu on hyvä laji missä kondis pysyy tosi hyvänä. Plus se pitää nuorison pois kaduilta.


Kenen kannattaa mielestäsi valita kamppailusalikseen juuri Crest?

Jos haluat hyvään porukkaan opettelemaan kamppailua niin Crest on varma valinta. Treenejä löytyy kaikille tasoon tai ikään katsomatta.


Miksi mielestäsi kannattaa valita kamppailusalikseen juuri Crest?

Koska CREST MUTHAFUCKA!


Millaiselle ihmiselle kamppailulajit eivät sovi vai voivatko ne sopia aivan kaikille - jos voi, niin miksi?

Kamppailu ei sovi niille jotka omaavat ison egon. Varsinkin vapaaottelussa jossa realiteetit tulevat nopeasti vastaan voivat olla liian iso este omissa harhakuvitelmissa eläville lajista kiinnostuneille harrastajille.


Miten harrastaja kehittyy lajisi parissa? Mitkä asiat voivat olla toisin esimerkiksi, kun lajia on treenannut tietyn aikaa? Millaisia tuloksia voi nähdä ja millä aikavälillä?

Opetamme Crestillä kamppailua. Sen sivutuotteena on hyvä peruskunto ja parempi elämä. Kamppailussa suurimmat hyödyt tulevat nimenomaan psyykkiselle puolelle.


Kuvaile unelmiesi valmennettavaa (ja oletko kohdannut sellaista):

Jokainen valmennettava on erilainen ja omalla tavallaan täydellinen projekti.


Jos lajin parissa olisi vain yksi inspiraation lähde tai esimerkillinen ottelija kautta aikojen, niin sanottu esikuva, kuka se olisi ja mitä häneltä kannattaisi oppia?

Mahdotonta valita vain yksi... Eniten on inspiroinut toiset kamppailijat. Treenikaverit, valmentajat ja kaikki lajin parissa pyörineet tyypit. Lempi ottelijat GSP, Fedor ja Matt Brown.


Jos saisit käyttää vain yhtä ytimekästä lausetta valmennuksen aikana, mikä se olisi?

Kovaa ja keskelle!


Oma elämänmottosi:

Hic sunt leones (täällä asuvat leijonat)
143 views

Opmerkingen


bottom of page