top of page
Search

Vapaaottelun SM-kilpailut

Vapaaottelun SM-kilpailut oteltiin Oulun Kamppailuklubin järjestämänä 25.-26.5. Oulussa. Mukana Crestiltä olivat Robin Pajunen ja Ali Muhammad Al-Aini.


Lauantaina Robin selvitti tiensä finaaliin kahden lopetusvoiton turvin. Ensimmäisessä matsissa MMA Lab Porvoon Aleksi Sahlbergia vastaan näytti aluksi pahalta kun Robin kävi kanveesissa, mutta mies onnistui nousemaan ja painitilanteen jälkeen sai lukittua darce-kuristuksen kiinni.

Seuraavaksi vastassa oli MMA Team 300:n Verneri Hakkinen. Matsissa ei vältytty tyylipisteiltäkään, kun Robin onnistui näyttävällä heitolla viemään Vernerin tonttiin. Vastustaja ei muistanut päästää giljotiini-kuristuksesta irti, josta Robin sai napattua harvoin nähtävän Von Flue -kuristuksen ja sillä tien finaaliin.
Painoluokassa -61.2kg otellut Ali oli sairastunut vatsatautiin kisamatkalla. Sunnuntaina tauti oli todellakin vienyt veronsa, sillä aamulla vaaka näytti 3 kiloa alle painoluokan rajan. Alin avustaja Abood oli hoitanut kuitenkin hommansa hyvin hankkimalla lääkkeet apteekista, jolla saatiin Ali häkkiin asti.


Voimattomuus kuitenkin näkyi matsissa ja toisessa erässä mies oli kaikkensa antanut. Hermostuneisuudesta johtuen ottelu meni likaiseksi josta tuomari joutui Alia huomauttamaan ja jota valmentaja kävi ottelun jälkeen pahoittelemassa. Tällä kertaa tuomariäänin tappio.


Finaalissa Robinin vastassa oli MMA Imatran Veeti Maksimainen, jonka tiedettiin etukäteen olevan monipuolinen ja vahva ottelija. Matsi oli tasainen ja kolmanteen erään tullessa tuomarin kortit olivat tasan. Robin vei kolmannessa erässä tilanteet pystyssä niukasti, ja sai puolessa välissä kaadettua Maksimaisen selälleen. Maksimainen potkaisi Robinin posken rikki kantapäällä, ja Robin päätti painostaa vastustajan guardissa erän loppuun saakka. Taitava lukottaja kuitenkin nappasi triangelin, jota Robin joutui puolustamaan erän loppuun asti.


Todella tiukka ja tasainen matsi, mutta pienellä marginaalilla ja kolmannen erän voiton myötä suomenmestaruus meni Imatralle. Robinille taisteluista kuitenkin iso hatunnosto, erittäin vaativassa painoluokassa -70.3kg.

122 views

Comments


bottom of page