top of page
Search

Viikonlopun kisakatsaus: BJJ ja pystylajit

Viime viikonloppuna Crestin ottelijoita nähtiin Lempäälässä brassijujutsun suomenmestaruuksissa, Espoo Thaiboxing Clubin salikilpailuissa ja Mauri Backmanin nyrkkeilyn muistokilpailuissa.


Lempäälässä tatamilla nähtiin Elmo Minkkinen ja Tuukka Mäkelä valkovöissä, Robin Pajunen ja Rosetta Piiroinen sinivöissä, Jaakko Lempiäinen purppuravöissä ja Yamato Yoshida ruskea/mustavöisten sarjassa. Elmo otti ensimmäisestä matsistaan suvereenin 10-0 voiton. Seuraavassa matsissa tuli vastaan sarjan lopulta voittanut kaveri. Elmo kärsi tästä matsista pistetappion. Tuukalle ei tällä kertaa tullut voittoa, vaan tappio ensimmäisessä matsissa.

Robin eteni kolmella voitolla finaaliin, joista kaksi tuli lopetuksilla. Finaalissa kuitenkin vastustaja yllätti käsilukolla, joten Robinille hopeaa. Jaakko voitti ensimmäisen matsinsa, mutta toisen tiukan matsin jälkeen voitto meni vastustajalle tuomarin päätöksellä. Rosetta hävisi ensimmäisen matsinsa, mutta avoimesta tuli yksi voitto ja yksi tappio. Yamato voitti ekan matsinsa nilkkalukolla edeten finaaliin, mutta hävisi niin ikään nilkkalukolle. Hopeamitali Yamatollekin!

Thainyrkkeilyn puolella Crestin ottelijat olivat Espoo Thaiboxing Clubin järjestämissä salikisoissa. Mukana oli 9-vuotias Keron Kottise, 12-vuotias Kristian Mikander, Rene Partida, Nour Saadallah, Rafa Rodriguez sekä Aleksi Nikkanen.


Keronin ensimmäinen matsi oli teknisesti hieno suoritus, jonka kotikulma luuli menevän Keronille, mutta matsista tulikin 2-1 tappio. Seuraava matsi oli ETBC:n kaveria vastaan, josta tuli 3-0 tappio. Näistä matseista kuitenkin arvokasta kokemusta! Keronilla on jo nyt kuusi matsia takana. ETBC:ltä Crestille vaihtanut Kristian otteli vanhaa seurakaveria vastaan. Vastustaja oli aika lailla niskan päällä lähiottelussa, ja kuittasi näin itselleen 3-0 voiton.

13-vuotias Aleksi otteli debyyttimatsissaan myös ekaa kertaa otellutta kaveria vastaan, joka oli kuitenkin 10 kiloa painavampi. Tämä ei Alexia haitannut, vaan hän vei voiton itselleen 3-0 hyvällä liikkeellä ja teknisellä taituruudella. Nour otteli 86-kiloisten painoluokassa hieman pienempää Nummela Thaiboxing Clubin kaveria vastaan. Matsi oli selkeä voitto Nourille, kun vastustaja keskeytti matsin ensimmäisen erän jälkeen.

Rafa sai vastaansa Porvoo Thaiboxing Clubin ottelijan. Rafa osui hyvin takasuoralla muutaman kerran, mutta teknisen osaamisen vuoksi matsi meni 3-0 Porvoon kulmaan. Rene otteli vauhdikkaan matsin ETBC:n kaveria vastaan. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta toisen erän aikana vastustaja osui hyvin polvilla, jonka seurauksena Rene alkoi hyytyä. Voitto meni tuomariäänin Espoon kulmaan.

Seuraavan kerran thainyrkkeilijät nähdään Tampereella MMA Teamin salikilpailussa.


Nyrkkeilyn puolella Aristote Kialanda ja Nikita Kildeev ottelivat Hämeenlinnassa Mauri Backmanin muistokilpailuissa. 66-kiloisten painoluokassa otellut Nikita otti selkeän 5-0 pistevoiton matsistaan Turun Urheiluliiton Tommi Zhangia vastaan. Aristote sai vastaansa Lahden Kalevan Kaapo Koivun 75-kiloisten painoluokassa. Matsi oli tasainen, mutta voitto meni tällä kertaa Lahden kulmaan tuomarin hajaäänipäätöksellä.
110 views

Comments


bottom of page