top of page
Search

Viikonlopun kisakuulumiset: nyrkkeily, lukkopaini, thainyrkkeily

Aurinkoisesta terassikelistä huolimatta kisat eivät lopu, ja viime viikonloppukin olikin kiireinen kisojen osalta. Thainyrkkeilijät ottelivat Lahdessa salikisoissa ja lukkopainijat paluun tehneessä Malmimoriksessa. Ismail Umar otteli Bangkokissa järjestetyissä olympiakarsinnoissa.


Legendaarisessa Malmimoriksessa otteli sinivöissä Reeti Laihorinne ja valkovöissä Noora Kananen sekä kisadebyytin tehnyt Jakob Bouhlal. Ensimmäisenä otellut Noora oli sarjassaan voitokas ja sai kultamitalin kaulaansa pistevoiton turvin. Reetin oman sarjan matsi kulki hyvin 8-0 johdossa, kunnes vastustaja pääsi yllättämään buggy chokella alta. Avoimesta kuitenkin tarttui kimuran voimin lopetusvoitto, mutta matka päättyi seuraavassa matsissa pistehäviöön.


Jakobilla tuli ensimmäisestä oman sarjan matsista pistetappio, mutta avoimessa painoluokassa oteltiin finaaliin asti. Matkan varrella rapisi voittoja pisteillä ja lopetusvoitto takakuristuksella. Finaalissa tuli lopetusvoitto nilkkalukolla, ja näin ollen Jakobille valkovöisten avoimesta sarjasta kultaa!


Lahdessa ottelivat Rene Partida, Keron Kottise sekä Tuukka Lempiäinen. Rene otteli viisinkertaista lasten & nuorten suomenmestari Venne Tiihosta vastaan. Kolme kuukautta aiemmin SM-kilpailuissa Rene oli hävinnyt tuomarin keskeytyksellä Venneä vastaan. Tällä kertaa ottelu meni eri tavalla, kun oppirahat oli maksettu. Taktiikkana oli kontrata Vennen tullessa lähiotteluun, mutta näin ei käynyt, joten Rene alkoi tekemään omia aloitteita ja matsi ajautuikin sitten lähiotteluksi. Ensimmäisen erän Venne voitti, toinen oli tasaisempi mutta Rene oli askeleen edellä. Kolmannessa erässä Rene aloitti vahvan prässäämisen, ja erä meni selkeästi Renelle. Matsista tuomariäänin voitto Renelle.


Keron otteli viidennentoista matsinsa karkkilalaista kaveria vastaan. Kokeneempana Keron otteli nätisti ja vei matsista selkeän voiton itselleen. Keron on ikäisekseen harvinaisen aktiivinen ottelija, ja tekee historiaa kokemuksensa suhteen.


Tuukka otteli hallitsevaa nuorten suomenmestaria, Rasmus Haukkavuorta vastaan. Tuukan taktiikka oli pitkänä ja ulottuvana viedä matsi lähiotteluksi, ja Tuukka toteuttikin suunnitelman hienosti ja vei matsin selkeästi nimiinsä tuomariäänin 3-0.


Bangkokissa alkoi 24. toukokuuta toiset olympiakarsinnat. Arpa antoi Ismailille jo ensimmäiseen matsiin todella kovan vastustajan, Yhdysvaltain ykkösnyrkkeilijä Emilio Garcian. Emilio on muun muassa voittanut yhden maailman lupaavimmista nuorista ammattilaisnyrkkeilijöistä, Abdullah Masonin.


Ismail aloitti ottelun ennakkoluulottomasti hienosti liikkuen ja osumia napsien kaukoetäisyydeltä. Garcia piti tapansa mukaan yllä kovaa painetta. Ottelussa tuli paljon lähiottelutilanteita, joissa tuomari huomautti Garciaa useasti sitomisesta. Tuomari ei kuitenkaan varoituksista huolimatta ottanut pisteitä. Toisessa erässä Garcia puski väistöstä noustessaan Ismailia, josta aiheutui silmäkulmaan viisi tikkiä vaatinut haava. Viimeisessä erässä Ismail lähti vahvasti eteenpäin. Erän lopussa Garcia iski kaksi selkeää osumaa, josta tuomari laski lukua Ismailille. Ismail hieman protestoi luvunlaskua sillä osumat eivät satuttaneet. Garcia voitti tasaisen ottelun hajaäänituomiolla 4-1. Harmillista oli, että vaikka Ismail olisi ottelun voittanut, ei hän olisi voinut jatkaa turnauksessa haavan vuoksi.

Vaikka lopputulos harmittaakin ja olympiapaikka jäi saamatta, oli ottelu silti näytös siitä, että Ismail pystyy jo nyt haastamaan maailmanhuippuja. Tarvitaan vain vielä vähän lisää hienosäätöä sekä kansainvälistä kokemusta niin otteluiden kuin harjoitusleirien osalta.


153 views

Comentários


bottom of page