top of page
CrestTreenit20.09.23-48.jpg

Thainyrkkeily aka Muay Thai

helsingin metsälässä

Lajin virallinen kansainvälinen nimi on muaythai, suomenkielessä puhutaan arkisemmin thainyrkkeilystä tai käytetään englanninkielistä kielikäännöstä thaiboxing. Thainyrkkeily on pystyottelulaji. Tekniikoihin kuuluvat käytännössä kaikki pystyottelutekniikat: lyönnit, potkut, polvet, kiinniotot, thaipaini ja kyynärpäälyönnit.

 

Neljän viikon alkeiskurssit pyörivät Crestillä non-stoppina joka kuukausi ja alkavat peruskurssit löydät Enkorasta. Treenit ovat tiistaisin ja torstaisin klo: 20:15 - 21:45 Crestin kamppailusalilla Helsingin Metsälässä osoitteessa Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki. Thainyrkkeilystä löytyy myös aamualkeet - treenit tiistaisin ja tostaisin klo: 10:00 - 11:15

Jokaisesta lajistamme löytyy myös junnuryhmä. Jos starttaavia alkeiskursseja junnuryhmisrä ei ole tarjolla, pääsette mukaan hop in -tyyliin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@crestcenter.fi. Voitte tulla tutustumaan veloituksetta ennen liittymistä jäseneksi.

Jos hallitset thainyrkkeilyn perusteet, voit hypätä treeneihin mukaan koska tahansa.  Jäsenyyden hinta on 69,90€ / kk ja hintaan tulee laskutuslisä päälle (e-lasku/verkkolasku 0,50 €, paperilasku 3 €).

Treeniaikataulumme löydät täältä.

Tervetuloa treenaamaan Crestille!

Blom_thainyrkkeily.jpg

Mikko Blom

PÄÄVALMENTAJA | muay thai

Mikko Blom aloitti kamppailu-uran vuoden 2000 alkupuolella potkunyrkkeilyllä Kuopiossa. Pääkaupunkiseudulle muuttaessa laji vaihtui suhteellisen nopeasti thainyrkkeilyyn.

Mikko voitti thainyrkkeilyn Suomen mestaruuden vuosina 2011, 2012 ja 2013. Meriitteinä voidaan myös pitää myös voittoa hallitsevista potkunyrkkeilyn Suomen mestareista vuosina 2011 ja 2012, lähempänä heidän sääntöjään olevissa ammattilaisotteluissa.

Mikko edusti maajoukkuetta useamman kerran pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Lisäksi edustuksia löytyy thainyrkkeilyn B-sarjan MM-kisoista ja A-sarjan EM-kisoista.

Valmentajana Mikko on hyvin määrätietoinen ja kilpailuorientoitunut. Hän on myös Crest Oy:n omistaja ja salin perustaja. Pitkän tähtäimen tavoitteena on olla Suomen menestyin thainyrkkeilyseura ja tätä kautta saada menestystä myös kansainvälisesti.

Tervetuloa Crestille myös boss Blomin puolesta!

Lajin luonne 

 

Lajin virallinen kansainvälinen nimi on muaythai, suomenkielessä puhutaan arkisemmin thainyrkkeilystä tai käytetään englanninkielistä kielikäännöstä thaiboxing. Thainyrkkeily on pystyottelulaji. Tekniikoihin kuuluvat käytännössä kaikki pystyottelutekniikat: lyönnit, potkut, polvet, kiinniotot, thaipaini ja kyynärpäälyönnit.

Thainyrkkeily on taitolaji, johon tarvitaan hyviä fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia, varsinkin kun lajissa kilpaillaan. Thainyrkkeilyssä on paljon kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja. Suomessa järjestetään paljon salikisoja ja SM-kisat järjestetään pääosin vuoden alussa. Kansainvälisesti kisoja löytyy myös paljon, EM- ja MM-kisoista lähtien. Thainyrkkeilyä harrastetaan Suomessakin pääosin kuitenkin vain harraste- ja kuntoilumielessä.

Thainyrkkeily on Thaimaan kansallislaji ja sen historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse. Laji on tärkeä osa maan kulttuurihistoriaa ja se näkyy kaikkialla Thaimaassa. Maassa arvioidaankin olevan noin 60 000 rekisteröityä ottelijaa. Nykyisessä muodossaan lajia on harjoitettu 1930-luvulta asti.

Vaikka harjoittelu tähtääkin ottelemiseen, lajista on kehittynyt tehokas ja suosittu kuntoilun sekä itsensä kehittämisen muoto. Nykypäivänä thainyrkkeilyn harrastaminen kuntoilumielessä myös Thaimaassa on hyvin arkipäivää, kun treenicampeja löytyy käytännössä joka pitäjästä. Campit ovat auki turisteille yhtälailla kuin kilpalijoille. Monet suomalaisetkin valmentajat ja kilpailijat matkaavat Thaimaahan ottamaan oppia huipuilta.

Muay thai Crestillä

Crest tarjoaa thainyrkkeilytreenejä sekä -valmennusta aina lapsista aikuisiin. Junnuryhmä on tarkoitettu 7 - 14 -vuotiaille ja treenit ovat aina kahdesti viikossa, perjantaisin sekä sunnuntaisin. Vanhemmille treenajille Crestiltä löytyy peruskusrssi, joka on kestoltaan neljä viikkoa ja treenit aina kahdesti viikossa. Perustaidot taitaville tarjolla on jäsenyys, jolla pääsee treenaamaan kaikille tunneille tai vapaatreeneihin kulkulätkällä aamuvarhaisesta iltamyöhään vaikka joka päivä.

 

Thainyrkkeily on Crestin ensimmäinen laji ja Crestin omistajan oma laji, jossa Blom valmentaa myös kilparyhmää. Crestillä Helsingin Metsälässä, hyvien kulkuyhteyksien äärellä Käpylän ja Pohjois-Pasilan tuntumassa voit treenata thainyrkkeilyä niin aamu- kuin iltatreeneissäkin kokeneiden, taitavien ja innostavien valmentajiemme ohjauksessa.  Salille on helppo tulla joka puolelta pääkaupunkiseutua niin julkisilla, kuin omalla autollakin. Pyörällä tai apostolia.

 

Lajitreenejä tukee kamppailusalin yhteydessä myös R5-kuntosali, joka tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, edistymisen testaamiseen ja kehonhuoltoon. Crest PFC tarjoaa kaikki puitteet kamppailulajien parissa tavoitteelliseen treenaamiseen, olivatpa tavoitteesi sitten kilpaurheilussa, kuntoliikunnassa tai vaikka painonpudotuksessa. Meillä voit treenata juuri sellaisena, kuin olet.

Thainyrkkeilytreenit Crestillä on jaettu eri päiville eri teemoihin, joten opit varmasti lajin koko kirjon ja sparraamaankin pääset heti, kun omaat thainyrkkeilyssä tarvittavat perustaidot. Alkeiskurssit pyörivät Crestillä tauotta ja thainyrkkeilyn peruskurssi kestää neljä viikkoa. Peruskurssille tarvitset vain itsesi, lainavarusteet saat ensimmäisille kerroille Crestiltä. Salimme yhteydessä palvelee myös Crest Shop, josta saat varusteet kaikkiin salillamme valmennetaviin kamppailulajeihin. Alkeiskursseistamme voit lukea lisää täältä.

Jos sinulla on thainyrkkeilyn perustaidot jo hallussasi ja haluat vaihtaa kamppailusailia tai aloittaa thainyrkkeilyn tauon jälkeen uudestaan, voit ostaa salillemme jäsenyyden. Ensimmäinen kerta on aina ilmainen, joten voit ostaa jäsenyyden myös kaupaltamme tullessasi treeneihin. Thailyrkkeilyn tarkemmat treeniaikataulut näet täältä.

Tee yks elämäs parhaista päätöksistä ja tuu Crestille treenaamaan!

CrestTreenit20.09.23-104.jpg
CrestTreenit20.09.23-126.jpg
CrestTreenit20.09.23-128.jpg
bottom of page