top of page


Combat lifestyle

vapaaottelu_edited.jpg

Crest – Professional Fighting Center
–kamppailusali sijaitsee Metsälässä, Käpylän juna-aseman läheisyydessä. Junamatka salille kestää noin 10 minuuttia Helsingin keskustasta.

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki | 050 400 8670 | asiakaspalvelu@crestCenter.fi

C_oranssi_ALPHA_OPASITY_10.png
crest_oranssi_ALPHA.png

MMA AKA Vapaaottelun
peruskurssit Helsingissä

vapaaottelu.jpg
Antti-Poika_MMA.jpg

Vapaaottelu on kamppailulaji,

jossa säännöt sallivat monipuoliset pysty-

ja mattotekniikat. Ottelun tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä erilaisia iskuja pystyssä tai lukkoja/kuristuksia matossa.

MMA, aka Vapaaottelun  päävalmentajamme Helsingissä
eERO ANTTI-POIKA

Vapaaottelu teki läpimurtonsa länsimaissa vuonna 1993, jolloin Denverissä järjestettiin UFC-niminen turnaus. Ottelut käytiin hyvin rajallisen säännöin, ilman hanskoja. Nykypäivänä UFC on kasvanut massiiviseksi organisaatiooksi, joka tunnetaan ympäri maailmaan.

Vapaaottelu on kamppailulaji, jossa säännöt sallivat monipuoliset pysty- ja mattotekniikat. Ottelun tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä erilaisia iskuja pystyssä tai lukkoja/kuristuksia matossa. Ottelun kestäessä täyden ajan arvostelutuomarit ratkaisevat ottelun eri arvosteluperustein. Ottelut käydään yleensä häkissä, mutta niitä nähdään käytävän vielä nykypäivänäkin myös nyrkkeilykehässä.

Ottelusäännöt jaetaan yleisesti ottaen kahteen kategoriaan: amatööri- ja ammattilaisotteluihin. Amatööriotteluissa yleisesti ottaen eriä on vähemmän, ovat kestoltaan lyhyempiä, varusteita on selvästi enemmän ja joitakin tekniikoita on karsittu verrattuna ammattilaisotteluihin. Ammattilaisotteluissa käydään yleensä kolmesta viiteen erään ja niiden kesto on viisi minuuttia. Lisäksi varusteet on karsittu minimiin.

Vapaaottelun historia

Vapaaottelun juuret yltävät jo vuoteen 658 eKR. ja Kreikkaan. Silloin ”vapaaottelu” tunnettiin Kreikan Pankrationiksi, joka esiteltiin Olympilaisissa ja se kehittyi lyhyessä ajassa suosituimmaksi lajiksi. Myöhemmin roomalaiset omaksuivat lajin omiin kisoihin, missä sen luonne muuttui urheilusta raa’aksi yleisön viihteeksi. Rooman valtakunnan lyyhistyessä vapaaottelu hävisi pitkäksi aikaa Euroopasta.

Moderni vapaaottelu sai ensimmäiset kehitysaskeleensa Brasiliassa, missä Gracie-perhe on opettanut kehittämäänsä jujutsun-tyylisuunta. Nykyisin laji tunnetaan nimellä Braslilian Jujutsu. Vapaaottelu teki läpimurtonsa länsimaissa vuonna 1993, jolloin Denverissä järjestettiin UFC-niminen turnaus. Ottelut käytiin hyvin rajallisen säännöin, ilman hanskoja. Nykypäivänä UFC on kasvanut massiiviseksi organisaatiooksi, joka tunnetaan ympäri maailmaan.

Vapaaottelu aka MMA Crestillä Helsingin Metsälässä

Crest tarjoaa MMA-treenit  sekä -valmennusta aina lapsista aikuisiin. Junnuryhmä on tarkoitettu 12 - 14 -vuotiaille ja treenit ovat aina kahdesti viikossa. Vanhemmille treenajille Crestiltä löytyy peruskusrssi, joka on kestoltaan neljä viikkoa ja treenit aina kahdesti viikossa. Perustaidot taitaville tarjolla on jäsenyys, jolla pääsee treenaamaan kaikille tunneille tai vapaatreeneihin myös omien aikataulujesi puitteissa.

 

Crestillä Helsingin Metsälässä, hyvien kulkuyhteyksien äärellä Käpylän ja Pohjois-Pasilan tuntumassa voit treenata vapaaottelua ja muita kamppailulajeja niin aamu- kuin iltatreeneissäkin kokeneiden, taitavien ja innostavien

valmentajiemme ohjauksessa. Salille on helppo tulla joka puolelta pääkaupunkiseutua niin julkisilla, kuin omalla autollakin. Pyörällä tai apostolia, tervetuloa!

Vapaaottelijalle Crest on erinomainen sali treenata, sillä kaikki kamppailusalimme kolme muuta lajia tukevat MMA-ottelijan lajinomaista harjoittelua. Lajitreenejä tukee kamppailusalin yhteydessä myös R5-kuntosali, joka tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, edistymisen testaamiseen ja kehonhuoltoon. Crest PFC tarjoaa kaikki puitteet kamppailulajien parissa tavoitteelliseen treenaamiseen, olivatpa tavoitteesi sitten kilpaurheilussa, kuntoliikunnassa tai vaikka painonpudotuksessa. Meillä voit treenata juuri sellaisena, kuin olet.

 

Päävalmentajana vapaaottelussa toimii Eero Antti-Poika (Vapaaottelun tuorein SM-voittaja 2023) ja hänellä onkin nuoresta iästään huolimatta toistakymmenen vuoden kokemus kamppailulajeista. Vapaaottelutreenejä on Crestillä neljästi viikossa. Tarkemmat treeniaikataulut löydät täältä

Vapaaottelutreenit Crestillä on jaettu eri päiville eri teemoihin, joten opit varmasti lajin koko kirjon ja sparraamaankin pääset heti, kun omaat vaparissa tarvittavat perustaidot. Alkeiskurssit pyörivät Crestillä tauotta ja vapaaottelun peruskurssi kestää neljä viikkoa. Peruskurssille tarvitset vain itsesi, lainavarusteet saat ensimmäisille kerroille Crestiltä. Salimme yhteydessä palvelee myös Crest Shop, josta saat varusteet kaikkiin salillamme valmennetaviin kamppailulajeihin.

 

Alkeiskursseistamme voit lukea lisää täältä.

UUTUUS! Nyt myös junnut voivat harjoitella vapaaottelua Crestillä. 

Tule mukaan MMA-tiimiime - ilmottaudu alkeisiin jo tänään!

Crest_Alkeiskurssit_1x1_early_bird.png

Kaikki elokuun alkeiskurssit nyt

EARLY BIRD HINTAAN

Lajivalikoimasta löytyy nyrkkeily, thainyrkkeily, BJJ ja vapaaottelu. Alkeiskurssille osallistuminen ei edellytä mitään aikaisempaa urheilu- tai lajitaustaa.

Voit tulla sellaisena kuin olet!

Verkkokauppa

Crest - Professional Fighting Gear on virallinen yhteistyökumppani johtavien kamppailuorganisaatioiden kanssa

bottom of page