top of page
crest_mma_banneri.jpg

Vapaaottelu helsingin metsälässä

Vapaaottelu aka MMA on monipuolinen kamppailulaji, jossa harjoitellaan sekä otellaan pystyssä, puristusotteissa ja matolla. Ottelun tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä erilaisia iskuja pystyssä tai lukkoja/kuristuksia matossa. Ottelun kestäessä täyden ajan, arvostelutuomarit ratkaisevat ottelun eri arvosteluperustein. Ottelut käydään yleensä häkissä, mutta niitä nähdään käytävän vielä nykypäivänäkin myös nyrkkeilykehässä.

 

Neljän viikon alkeiskurssit pyörivät Crestillä non-stoppina joka kuukausi ja alkavat peruskurssit löydät Enkorasta. Treenit ovat maanantaisin ja tiistaisin klo: 20:15 - 21:45 Crestin kamppailusalilla Helsingin Metsälässä osoitteessa Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki.

Jokaisesta lajistamme löytyy myös junnuryhmä. Jos starttaavia alkeiskursseja junnuryhmisrä ei ole tarjolla, pääsette mukaan hop in -tyyliin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@crestcenter.fiVoitte tulla tutustumaan veloituksetta ennen liittymistä jäseneksi.

Jos hallitset vapaaottelun perusteet, voit hypätä treeneihin mukaan koska tahansa.  Jäsenyyden hinta on 69,90€ / kk ja hintaan tulee laskutuslisä päälle (e-lasku/verkkolasku 0,50 €, paperilasku 3 €).

Treeniaikataulumme löydät täältä.

 

Tervetuloa treenaamaan Crestille!

Antti-Poika_MMA.jpg

Eero Antti-poika

PÄÄVALMENTAJA |  vapaaottelu

Eero Antti-Poika aloitti lajin harjoittelun vuonna 2006 nähtyään lajilegendojen Georges ST-Pierren ja Matt Hughesin ensimmäisen kohtaamisen UFC:ssa. Antti-Poika lähti ensin hakemaan itselleen haasteita lajissa, jossa voitto on lopulta omissa käsissä.

 

Harrastuksen jatkuessa kamppailun eri osa-alueilla kehittyminen on kuitenkin noussut miehen ykkösmotivaattoriksi ja näitä oppeja hän jakaa eteenpäin Crestin vapaaottelutreeneissä. Eero Antti-Poika voitti myös Vapaaottelun SM-kisoissa kultaa vuonna 2023 ja hän on luotsannut Crestille junnuryhmän myös vapaaotteluun.

Eero suosittelee kaikille; harjoitukset ovat turvallisia ja pitävät fyysisen kunnon hyvänä. Treeneistä löytyy vastusta kaiken tasoisille harrastajille ja kilpailijoille – ikään, sukupuoleen tai kokemukseen katsomatta. Eeron voi nähdä jo alkeissa sekä junnuryhmässä valmentamassa.

Tervetuloa Crestille myös Eeron puolesta!

Lajin luonne 

 

Vapaaottelun juuret yltävät jo vuoteen 658 eKR. ja Kreikkaan. Silloin ”vapaaottelu” tunnettiin Kreikan Pankrationiksi, joka esiteltiin Olympilaisissa ja se kehittyi lyhyessä ajassa suosituimmaksi lajiksi. Myöhemmin roomalaiset omaksuivat lajin omiin kisoihin, missä sen luonne muuttui urheilusta raa’aksi yleisön viihteeksi. Rooman valtakunnan lyyhistyessä vapaaottelu hävisi pitkäksi aikaa Euroopasta.

Moderni vapaaottelu sai ensimmäiset kehitysaskeleensa Brasiliassa, missä Gracie-perhe on opettanut kehittämäänsä jujutsun-tyylisuunta. Nykyisin laji tunnetaan nimellä Braslilian Jujutsu. Vapaaottelu teki läpimurtonsa länsimaissa vuonna 1993, jolloin Denverissä järjestettiin UFC-niminen turnaus. Ottelut käytiin hyvin rajallisen säännöin, ilman hanskoja. Nykypäivänä UFC on kasvanut massiiviseksi organisaatiooksi, joka tunnetaan ympäri maailmaan.

Vapaaottelu on kamppailulaji, jossa säännöt sallivat monipuoliset pysty- ja mattotekniikat. Ottelun tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä erilaisia iskuja pystyssä tai lukkoja/kuristuksia matossa. Ottelun kestäessä täyden ajan arvostelutuomarit ratkaisevat ottelun eri arvosteluperustein. Ottelut käydään yleensä häkissä, mutta niitä nähdään käytävän vielä nykypäivänäkin myös nyrkkeilykehässä.

Ottelusäännöt jaetaan yleisesti ottaen kahteen kategoriaan: amatööri- ja ammattilaisotteluihin. Amatööriotteluissa yleisesti ottaen eriä on vähemmän, ovat kestoltaan lyhyempiä, varusteita on selvästi enemmän ja joitakin tekniikoita on karsittu verrattuna ammattilaisotteluihin. Ammattilaisotteluissa käydään yleensä kolmesta viiteen erään ja niiden kesto on viisi minuuttia. Lisäksi varusteet on karsittu minimiin.

Vapaaottelu aka MMA Crestillä

 

Crest tarjoaa MMA-treenit  sekä -valmennusta aina lapsista aikuisiin. Junnuryhmä on tarkoitettu 12 - 14 -vuotiaille ja treenit ovat aina kahdesti viikossa. Vanhemmille treenajille Crestiltä löytyy peruskusrssi, joka on kestoltaan neljä viikkoa ja treenit aina kahdesti viikossa. Perustaidot taitaville tarjolla on jäsenyys, jolla pääsee treenaamaan kaikille tunneille tai vapaatreeneihin myös omien aikataulujesi puitteissa.

 

Crestillä Helsingin Metsälässä, hyvien kulkuyhteyksien äärellä Käpylän ja Pohjois-Pasilan tuntumassa voit treenata vapaaottelua ja muita kamppailulajeja niin aamu- kuin iltatreeneissäkin kokeneiden, taitavien ja innostavien valmentajiemme ohjauksessa. Salille on helppo tulla joka puolelta pääkaupunkiseutua niin julkisilla, kuin omalla autollakin. Pyörällä tai apostolia, tervetuloa!

Vapaaottelijalle Crest on erinomainen sali treenata, sillä kaikki kamppailusalimme kolme muuta lajia tukevat MMA-ottelijan lajinomaista harjoittelua. Lajitreenejä tukee kamppailusalin yhteydessä myös R5-kuntosali, joka tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, edistymisen testaamiseen ja kehonhuoltoon. Crest PFC tarjoaa kaikki puitteet kamppailulajien parissa tavoitteelliseen treenaamiseen, olivatpa tavoitteesi sitten kilpaurheilussa, kuntoliikunnassa tai vaikka painonpudotuksessa. Meillä voit treenata juuri sellaisena, kuin olet.

 

Päävalmentajana vapaaottelussa toimii Eero Antti-Poika (Vapaaottelun tuorein SM-voittaja 2023) ja hänellä onkin nuoresta iästään huolimatta toistakymmenen vuoden kokemus kamppailulajeista. Vapaaottelutreenejä on Crestillä neljästi viikossa. Tarkemmat treeniaikataulut löydät täältä

Vapaaottelutreenit Crestillä on jaettu eri päiville eri teemoihin, joten opit varmasti lajin koko kirjon ja sparraamaankin pääset heti, kun omaat vaparissa tarvittavat perustaidot. Alkeiskurssit pyörivät Crestillä tauotta ja vapaaottelun peruskurssi kestää neljä viikkoa. Peruskurssille tarvitset vain itsesi, lainavarusteet saat ensimmäisille kerroille Crestiltä. Salimme yhteydessä palvelee myös Crest Shop, josta saat varusteet kaikkiin salillamme valmennetaviin kamppailulajeihin.

Tee yks elämäs parhaista päätöksistä ja tuu Crestille treenaamaan!

vapari5.jpg
mma_11_crest.jpg
mma_11.jpg
bottom of page