top of page

JunnuNYRKKEILY Helsingin metsälässä

 Nyrkkeily on ikoninen kamppailu-urheilulaji, jossa yksinkertaisimmillaan kaksi kilpailijaa ottelee kehässä ja yrittää lyödä vastustajaansa nyrkkeilyhanskoilla. Vastustajaa saa lyödä ainoastaan nyrkin etuosalla, ei avokämmenellä tai kämmensyrjällä. Nyrkkeily kehittää ketteryyttä, tarkkaavaisuutta, koordinaatiokykyä ja tottakai nostaa myös tehokkaasti kuntoa sekä voimistaa kehoa.

Crestillä Helsingin Metsälässä kätevien kuluyhteyksien äärellä myös lapset ja nuoret voivat harrastaa nyrkkeilyä. Junnunyrkkeilyssä opetellaan turvallisesti nyrkkeilyn perustekniikoita ja treenit pitävät sisällään monipuolisesti kehittävää kehonhallintaa ja hauskoja liikuntaleikkejä. Junnuryhmiin voi tutustua ilmaiseksi, joten kaikki vaan rohkeasti mukaan kokemaan kamppailulajien mukaansatempaava voima. Ohjaajana toimii nyrkkeilyn tuore SM-voittaja Ismail Umar.

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tule tutustumaan Crestin kamppailusaliin sekä junnutreeneihin.

Lajikuvaus

 

Nyrkkeily on kamppailu-urheilulaji, jossa kaksi kilpailijaa ottelee kehässä ja yrittää lyödä vastustajaansa nyrkkeilyhanskoilla. Vastustajaa saa lyödä ainoastaan nyrkin etuosalla, ei avokämmenellä tai kämmensyrjällä. Myös lyöminen niskaan, selkään, munuaisiin tai vyötärön alapuolelle on kiellettyä.  Lisäksi kyynärpäällä lyöminen, vastustajasta roikkuminen tai kiinnipitäminen, maassa olevan lyöminen, potkiminen ja jalan päälle astuminen ovat kiellettyjä.

 

Vapaaottelu on kamppailulaji, jossa säännöt sallivat monipuoliset pysty- ja mattotekniikat. Ottelun tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä erilaisia iskuja pystyssä tai lukkoja/kuristuksia matossa. Ottelun kestäessä täyden ajan arvostelutuomarit ratkaisevat ottelun eri arvosteluperustein. Ottelut käydään yleensä häkissä, mutta niitä nähdään käytävän vielä nykypäivänäkin myös nyrkkeilykehässä.

Lajin kilpatasolla on nykyään kaksi muotoa: ammattinyrkkeily ja amatöörinyrkkeily. Molemmat muodot ovat perussäännöiltään samanlaiset, mutta ammattilaiset ottelevat ilman paitaa ja kypärää, sekä ohuemmin hanskoin. Amatööriottelu painottuu enemmän pisteiden keräämiseen joskin tyrmäys on edelleen mahdollista. Lisäksi amatööriottelut kestävät vain kolme erää, kun ammattinyrkkeilyssä ottelu koostuu 4–12 erästä.

Amatöörinyrkkeilyssä ottelussa on kolme kolmen minuutin mittaista erää. Ottelua valvoo kehän sisällä kehätuomari ja ulkopuolella arvostelutuomarit.

Vuonna 1880 Britanniassa perustettiin amatöörinyrkkeilyn järjestö ABA (Amateur Boxing Association), kun kaksitoista seuraa liittyi yhteen. ABA piti seuraavana vuonna ensimmäisen mestaruusturnauksensa, jossa oli käytössä neljä painoluokkaa. 1900-luvun alkupuoliskolla amatöörinyrkkeily saavutti suosiota ympäri maailmaa. Vuonna 1946 perustettiin Kansainvälinen nyrkkeilyliitto AIBA (Associaton Internationale de Boxe Amateur), jossa oli yhteensä 24 maata viidestä maanosasta edustettuina, ja perustamisestaan lähtien AIBA on toiminut virallisena amatöörinyrkkeilyn maailmanjärjestönä. Ensimmäiset amatöörien maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin vuonna 1974. Nykyään AIBA:n jäsenmaita on jo 189.

Nyrkkeily onkin yksi aikojemme vanhimmista urheilulajeista ja Suomessa nyrkkeilyä onkin harrastettu jo 1900-luvun alusta. Suomen nyrkkeilyliitto on perustettu vähän tämän jälkeen vuonna 1923. Nyrkkeily on ollut mukana nykyaikaisissa olympialaisissa vuodesta 1904 lähtien.

TULE MUKAAN - ENSIMMÄINEN KERTA ON ILMAINEN!

 

Etsitkö jännittävää tapaa auttaa lastasi kehittämään tärkeitä elämäntaitoja hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla? Etsintäsi on ohi - treenit Crestillä tarjoavat kaiken tämän sekä paljon muuta!

 

Junnuryhmät pitävät sisällään leikkimielistä kehonhallintaa ja hauskoja liikuntaleikkejä.

Treeneissä opetellaan myös turvallisesti lajien perustekniikoita.

 

Erilaiset tekniikat kehittävät keskittymiskykyä, koordinaatiota ja kuntoa

 

Junnuryhmissä saa uusia kavereita ja treenaamista lähestytään ilon kautta! Kaikki tekniikat harjoitellaan turvallisesti ja ammattimaisessa ohjauksessa.

 

Tässä muutamia hyötyjä, joita lapsesi voi odottaa:

 

Lisääntynyt itseluottamus - Kun lapsesi hallitsee uusia tekniikoita ja etenee lajin parissa, hänen itseluottamus sekä itsetunto kasvavat.

Hauskaa liikuntaa - Kamppailulajitreenit ovat hauska ja innostava tapa pitää lapsesi aktiivisena ja terveenä samalla, kun he oppivat uusia taitoja.

Uusia kokemuksia ja uusia ystäviä - laajentunut elinpiiri lisää aloitekykyä, rohkeutta ja sosiaalisia taitoja.

Mahdollinen kilpaurheilu-ura kamppailijana.


Treeniajat

maanantaisin ja perjantaisin kello 16.15 – 17.30


 

HINTA
44.90 € / kk (kaksi treeniä viikossa)

 

nyrkkeily Lapsille ja Nuorille

(12-17 vuotiaille)

Tunnit sisältävät sekä ketteryys-, kehonhallinta-, ja liikkuvuusharjoitteita sekä nyrkkeilyn perustekniikoita. Junnuthai kehittää kokonaisvaltaisesti lapsen keskittymiskykyä, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja sosiaalisiakin vuorovaikutustaitoja, jotka kaikki antavat hyvät edellytykset pärjätä muissakin urheilulajeissa sekä elämän eri vaiheissa ylipäätään.

Ensimmäisille kerroille varustukseksi riittää perus liikuntavaatteet, juomapullo ja pyyhe.

Crest Shopista verkosta tai kamppailusalin kaupalta voi ostaa hanskat, suojat ja esimerkiksi seuran urheilutekstiileitä.

 

Tervetuloa lapset ja nuoret Crestille

harrastamaan nyrkkeilyä!

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tule tutustumaan Crestin kamppailusaliin sekä junnutreeneihin.

junnu_nyrkkeily_crest.jpg
bottom of page