top of page
Search

Lauri Härmä - Thainyrkkeilyn tuore SM-mestari 2023


Lauri Härmä on tuore thainyrkkeilyn suomenmestari painoluokassa -54kg.


Siitä on nyt abauttiarallaa viikko, kun Lauri voitti Jyväskylässä Thainyrkkeilyn SM-kullan.

Finaaleissa Laurilla oli tosiaan vastassaan Vesa Martin, jonka kanssa Lauri on otellut aiemminkin potkunyrkkeilyn SM-finaaleissa ja viime kesänä Uittamon pystyotteluillassa. Potkunyrkkeilyssä Lauri hävisi täpärästi, mutta kesän revanssiottelu meni selkeästi Laurin nimiin. Thainyrkkeylyn SM-finaaliin tultaessa Laurilla oli jalka rikki aiemmista matseista, jonka vuoksi taktiikkana olikin otella lyöntipainotteisesti ja käyttää runsaasti polvia.


Vesa ja Lauri ottelivat viime kesänä Hamaran pystyotteluillassa Uittamolla.


Toisessa erässä Lauri iski kiinni hyppypolvella, josta Vesan nenä aukesi. Hoitohenkilökunta vilkaisi Vesan nenää, mutta matsin annettiin vielä hetken jatkua. Lauri osuikin heti painavasti lyönneillä, jonka jälkeen matsi keskeytettiin. Näin ollen Crestin Lauri Härmästä vyötettiin pokaalin kera thainyrkkeilyn suomenmestari painoluokassa -54kg.


Onnea vielä Lauri mahtavasta voitosta! Tutustutaan mieheen hieman.Lauri Härmä - tunnollinen ja säntillinen kilpaurheilija


Lauri on 20-vuotias renkaiden vaihtaja. Hän on treenannut Crestillä vajaat pari vuotta ja Crestille mies päätyi treenaamaan kahden kaverin kautta, jotka pyysivät Lauria mukaan kokeilemaan thainyrkkeilyä. Laji vei aika äkkiä mukanaan ja Lauri sanookin pitävänsä Muay Thaista, koska se ei ole "pelkkää tappelua", vaan siinä on paljon kunnioitusta vastustajaa kohtaan. Ja thainyrkkeilyä harrastaneet ovat monet varmasti kokeneetkin lajin moniulotteisen tunteikkuuden. Yksilölle se saattaa olla hyvin syvällinenkin kokemus ottelurituaaleineen sekä musiikkeineen ja lajin henki onkin hyvin yhteisöllinen sekä todellakin kunnioittava heimomeininki.


Lajin aloittaessaan Lauri treenasi kolmea kertaa viikkoon ja kysyessään kisaryhmästä, lajin päävalmentaja Mikko Blom toivotti Laurin tervetulleeksi heti, kun treenaamisesta tulee päivittäistä. Eikä mennyt aikaakaan, ku Laurista tuli kisaryhmän yksi tunnollisimmista treenaajista.Polvea nokkaan -taktiikka toimii. Go Lauri!


Ottelin ekaa kertaa 10.9.2022 ja tuli kyllä pataan ihan reippaasti 😂

-Lauri Härmä, Crest


Siitä huolimatta vai juurikin sen ansiosta, otteleminen uudestaan tuntui Laurista hyvältä idealta. "Huomasin itse kuinka paljon siitä kehittyi", Lauri toteaa. "Ja tohon, miten SM-kultaa voitetaan, niin ei se oo muuta, ku helvetin kovaa treeniä ja säännöllisesti. Se vaatii myös tietynlaisen asenteen. Ei pidä antaa minkään turhan häiritä. Esim. pienet kivut tai stressi ei saa estää treenaamasta."


Lauri suuntaakin aina duunien jälkeen salille treenaamaan pariksi tunniksi. Jos ei ole töitä, äijä treenaa aamulla ja illalla. "Noin 3 kertaa viikkoon käyn ulkosalilla tai R5-kuntosalilla tekemässä erilaisia räjähtävyys- ja voima treenejä", Lauri toteaa säntillisen nöyrästi.

Ja sellaiseksi ottelijaksi myös Laurin valementaja Mikko miestä kuvailee. Kilpailijaksi, jonka ottelupää kestää koko ajan enemmän, kun kokemus karttuu ja joka todellakin on sitoutunut lajiin koko olemuksellaan.


"Lauri ei ehkä tätä tiedä, mutta oon pitänyt ukkoa oman valmennuksen mittarina. Tai olen ajatellut, että jos en saa näin hyvällä työmoraalilla ja asenteella siunattua ukkoa menestymään, niin ehkei valmennus ole mun juttu." Laurin valmentaja Mikko myöntää.


"Toki Laurin mestaruus tuli suhteellisen aikaisin alle kahden vuoden treenillä, joten molemmat on tehnyt varmasti jotain juttuja oikein. Lauri myös keskeytti finaalin polvella päähän, saman tein itse kun voitin eka mestaruuden. Same same, but different." Mikko fiilistelee.

Ja niin me fiilistellään täällä koko Crest Laurin SM-kultaa. Aivan mahtavaa!

Onnea valtavasti Late.
Ja mitä vielä!


Matka on vasta alussa. Seuraavaksi tähtäimessä on entistä suurempia kisoja monien sidosryhmien kanssa - tähtimessä Hamaraa ja Pohjoismaiden mestaruutta.


Lauri Härmän thainyrkkeilyn Suomen mestaruus oli Crestin historian toinen. Ensimmäinen tuli vuonna 2018, jolloin Suomen mestaruuden pokkasi Grite Org.


Mestaruuksia Crestille tulee tulevaisuudessa roppakaupalla lisää joka lajissa, mutta kenestä tulee seuraava?


324 views

Comentários


bottom of page