top of page


Combat lifestyle

vapaaottelu_edited.jpg

Crest – Professional Fighting Center
–kamppailusali sijaitsee Metsälässä, Käpylän juna-aseman läheisyydessä. Junamatka salille kestää noin 10 minuuttia Helsingin keskustasta.

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki | 050 400 8670 | asiakaspalvelu@crestCenter.fi

C_oranssi_ALPHA_OPASITY_10.png
crest_oranssi_ALPHA.png

Vapaaottelu

vapaaottelu.jpg
Antti-Poika_MMA.jpg

Vapaaottelu on kamppailulaji, jossa säännöt sallivat monipuoliset pysty- ja mattotekniikat. Ottelun tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä erilaisia iskuja pystyssä tai lukkoja/kuristuksia matossa.

päävalmentaja
eERO ANTTI-POIKA

MMA

Vapaaottelun juuret yltävät jo

vuoteen 658 eKR. ja Kreikkaan.

LAJIKUVAUS

Vapaaottelu on kamppailulaji, jossa säännöt sallivat monipuoliset pysty- ja mattotekniikat. Ottelun tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä erilaisia iskuja pystyssä tai lukkoja/kuristuksia matossa. Ottelun kestäessä täyden ajan arvostelutuomarit ratkaisevat ottelun eri arvosteluperustein. Ottelut käydään yleensä häkissä, mutta niitä nähdään käytävän vielä nykypäivänäkin myös nyrkkeilykehässä.

Ottelusäännöt jaetaan yleisesti ottaen kahteen kategoriaan: amatööri- ja ammattilaisotteluihin. Amatööriotteluissa yleisesti ottaen eriä on vähemmän, ovat kestoltaan lyhyempiä, varusteita on selvästi enemmän ja joitakin tekniikoita on karsittu verrattuna ammattilaisotteluihin. Ammattilaisotteluissa käydään yleensä kolmesta viiteen erään ja niiden kesto on viisi minuuttia. Lisäksi varusteet on karsittu minimiin.

HISTORIA

Vapaaottelun juuret yltävät jo vuoteen 658 eKR. ja Kreikkaan. Silloin ”vapaaottelu” tunnettiin Kreikan Pankrationiksi, joka esiteltiin Olympilaisissa ja se kehittyi lyhyessä ajassa suosituimmaksi lajiksi.

Myöhemmin roomalaiset omaksuivat lajin omiin kisoihin, missä sen luonne muuttui urheil

usta raa’aksi yleisön viihteeksi. Rooman valtakunnan lyyhistyessä vapaaottelu hävisi pitkäksi aikaa Euroopasta.

Moderni vapaaottelu sai ensimmäiset kehitysaskeleensa Brasiliassa, missä Gracie-perhe on opettanut kehittämäänsä jujutsun-tyylisuunta. Nykyisin laji tunnetaan nimellä Braslilian Jujutsu.

Vapaaottelu teki läpimurtonsa länsimaissa vuonna 1993, jolloin Denverissä järjestettiin UFC-niminen turnaus. Ottelut käytiin hyvin rajallisen säännöin, ilman hanskoja. Nykypäivänä UFC on kasvanut massiiviseksi organisaatiooksi, joka tunnetaan ympäri maailmaan.

VAPAAOTTELU CREST – PFC:LLÄ

Vapaaottelutreenejä on Crestillä neljä kappaletta. Päävalmentajana vapaaottelussa toimii Eero Antti-Poika, jolla on nuoresta iästään huolimatta toistakymmenen vuoden kokemus kamppailulajeista.

Crest_Alkeiskurssit_1x1_early_bird.png

Kaikki kesän alkeiskurssit nyt

EARLY BIRD HINTAAN

Lajivalikoimasta löytyy nyrkkeily, thainyrkkeily, BJJ ja vapaaottelu. Alkeiskurssille osallistuminen ei edellytä mitään aikaisempaa urheilu- tai lajitaustaa.

Voit tulla sellaisena kuin olet!

Verkkokauppa

Crest - Professional Fighting Gear on virallinen yhteistyökumppani johtavien kamppailuorganisaatioiden kanssa

bottom of page