Brassijujutsun SM-kisat LEmpäälässä
top of page
Search

Ideapark täyttyi lauantaina ja sunnuntaina mutterikorvaisista veijareista kun Suomen Brasilialaisen Jujutsun Liitto järjesti SM-kilpailut Lempäälässä. Jujutsukansa on saanut kärsiä kuluneen parin vuoden aikana lukuisista kisojen peruntuumisesta – nyt päästiin kuitenkin tositoimiin! Crestiä kisoissa edusti tällä kertaa 6 ottelijaa aina valkovöistä mustavöisiin asti.

Kirkkaimmalle pallille kilpailuissa ylsi Waltteri Myötyri joka nappasi kaulaansa kultaa sarjassa sinivöiset miehet -76kg. Lopetushakuisen ottelutyylin omaava Waltteri asteli matolle neljästi ennen lopullista palkintoa. Neljästä voitosta kolme, mukaanlukien finaali, tuli nopealla lopetuksella; kaksi käsilukolla ja yksi “triangeli”-kuristuksella.

Voittajan on helppo hymyillä. 1. sijalla Waltteri Myötyri.

Lauantaina korkeimmalla tasolla, ruskea- ja mustavöisten sarjassa, kisasi aiemmin tänä vuonna senioreiden suomenmestaruuden voittanut Yamato Yoshida. Yamato lopetti ensimmäisen ottelunsa kuristuksella mutta jäi finaalissa Gracie Barra Kouvolan Kim Lipsasen nilkkalukkoon. Tuloksena kuitenkin SM-hopeaa painossa ja iässä vastustajilleen tasoitusta antavalle Yoshidalle!

Yamato on tuttu näky ruskea- ja mustavöisten palkintopallilla.

Lauantaina tulessa oli myös purppurravöisten alle -76 sarjassa kisannut Samuel Muuronen joka lähti laulukuoroon jo ensimmäisestä koitoksesta hävittyään 0-2 Lahden nuorelle Sakari Vanhaselle. Omassa sarjassaan paremmin pärjäsi sinivöinen Juho Laajalahti, joka nappasi avauskierroksen takakuristusvoiton sarjassa -94.3kg. Pitkältä kisatauolta palannut Laajalahti joutui kuitenkin taipumaan toisen kierroksen vastukselleen.

Aktiivisesti harjoitteleva Jaakko Lempiäinen valmiina koitokseen.

Kokemukseen saivat tyytyä myös sunnuntaina valkovöissä otelleet Jaakko Lempiäinen ja Otso Peippo. Sarjassa valkovyöt, -76kg, kisannut Lempiäinen aloitti kisat vahvasti 11-0 pistevoitolla mutta joutui taipumaan toisessa ottelussaan pisteillä GB Gymin Petri Hämäläiselle. Pistetappion koki myös -64kg valkovöissä kisannut Otso Peippo.

Seura onnittelee mitalisteja ja kisaamaan uskaltaneita!