top of page
Search

Potkunyrkkeilyn SM-kisat & MMA Bash 29

Updated: Apr 28

Läpi viikonlopun käytiin kehässä ja häkissä matseja, kun 20.-21.4. oteltiin potkunyrkkeilyn SM-kisat ja 20.4. oteltiin GB Gymillä jokavuosittainen MMA Bash.


Potkunyrkkeilyn SM-kisoissa oli Crestiltä 9 hengen joukkue, joka oli kisojen suurin ryhmä. Potkunyrkkeilyä ei erikseen Crestillä treenata, vaan kisoihin lähdettiin pitkälti thainyrkkeilypohjalta; muutamalla ottelijalla oli kuitenkin vähän taustaa potkunyrkkeilystä.


Junioreissa ottelivat ensimmäisenä päivänä Tuukka Lempiäinen, Jordan Sukanen, Rene Partida ja Harun Sheikh. Tuukka otteli -60kg painoluokassa jyväskyläläistä vastaan, ja voitti matsin selkeästi painostamalla. Jordan voitti niin ikään välierissä matsinsa selkeästi, joten finaalissa Tuukka ja Jordan kohtasivat toisensa.

Matsi käytiin hyvässä hengessä "sparrityylisesti" mutta kuitenkin tosissaan. Matsi oli melko tiukka, mutta Tuukka voitti matsin hajaäänin ja näin ollen suomenmestaruuden!Rene otteli painoluokassa -67kg. Eka matsi oli vaikein; vastustaja oli tuttu thainyrkkeilyn puolelta, jolle Rene oli hävinnyt aiemmin. Tällä kertaa Rene vei kuitenkin voiton. Seuraavaksi välierässä oli GB Gymin kaveri. Rene hallitsi matsia muttei päässyt pistejohtoon, sillä kaikista polviosumista ei tullut pisteitä. Loppua kohden vastustajakin kiri pisteissä, mutta Renen saavuttama pistejohto riitti voittoon. Finaalissa vastassa oli tamperelainen, jonka Rene voitti kymmenen osumapisteen turvin. Renestä tuore suomenmestari!


-71kg otelleella Harunilla oli vastassaan taitava kaveri. Harun oli askeleen jäljessä mutta osui hyvin polvilla. Matsista ei tullut voittoa mutta rahkeet riittivät silti pronssisijalle!


Aikuisten sarjassa ottelivat Lauri Härmä, Milla Hoffman, Joni Lehtosaari, Benjamin Schaper ja Mirjam Hänninen. Laurilla oli -57kg painoluokassa myös hyvä matsi, jossa oli kuitenkin askeleen jäljessä kokeneempaa Aholammia vastaan. Ottelusta pistetappio. Sen sijaan Jonin matsi -63.5kg välierissä ei kauaa ehtinyt vanheta, kun Joni iski matsin poikki vahvoilla lyönneillä jo ensimmäisessä erässä. Finaalissa oli vastassa kokenut Jonne Kahma. Joni onnistui osumaan Kahmaa todella painavasti kerran ja sai Kahman takajalalle, mutta Kahma palautui iskusta. Matsi oli pisteiden valossa hyvin tasainen, mutta Kahma pelasi ottelun loppuajan fiksusti ja vei suomenmestaruuden nimiinsä, hajaäänin 2-1.-71kg Benjamin Schaperilla oli vastassa nyrkkeilyssäkin meritoitunut Albert Thiangdee. Kokemusero näkyi matsissa, kun Benkku ei ihan päässyt lyömään kunnolla, mutta Albert onnistui osumaan monipuolisilla lyöntisarjoilla. Matsista tappio Benkulle, mutta hyvää kokemusta kuitenkin. Albert voittikin lopulta painoluokan suomenmestaruuden.Hiljattain Crestille siirtynyt Mirjam Hänninen otteli painoluokassa +70kg. Sairasteluista toipumassa ollut Mirjam otteli tästä huolimatta hyvin, halliten kehää ja viljellen kovia osumia. Tuomarin papereissa tämä ei kuitenkaan ihan riittänyt, ja tappio tuli hajaäänin 2-1. Milla otteli painoluokassa -60kg. Välierien matsissa Milla johti ekassa erässä pisteillä, mutta keskittyminen pääsi hetkeksi herpaantumaan josta vastustaja rokotti. Näin ollen Millalle matsista tappio muutamalla osumapisteellä.


Crestin joukkue suoriutui kisoissa sen verran hyvin, että oltiin mitalitilastoissa kolmantena!


Vapaaottelun puolella GB Gymillä ensimmäisenä ottelivat junioreissa Abood ja Joona. Abood antoi selvästi kokeneemmalle ja vahvemmalle kaverille sisukkaan vastuksen. Matsi käytiin täyteen aikaan, josta tappio tuomariäänin. Joonan matsi kulki tasaisesti kolmanteen erän asti, kunnes painitilanteessa vastustaja pääsi yllättämään anakonda-kuristuksella.


Seuraavaksi IMMAF-säännöillä ottelivat Ali Mohammed Alaini ja Robin Pajunen. Ali noudatti ottelusuunnitelmaa alusta asti ja vei kaverin tonttiin useamman kerran. Ali kontrolloi ottelua kaikki erät, ja vei selkeän pistevoiton nimiinsä.


Robinin matsi oli alusta asti vauhdikas, ja ottelua käytiin sekä pystyssä että matossa. Toisessa erässä Robin sai rauhoitettua tekemistä ja alkoi osumaan lyönneillä ja potkuilla. Vastustajan yrittäessä maahanvientiä Robin nappasi tiukan anakonda-kuristuksen, josta voitto luovutuksella. Hieno suoritus Robiniltä ensimmäisestä vaparimatsista!


195 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page