top of page
Search

Nippon Sport Cup – BJJ No-Gi -kilpailut lahdessa

Viime viikolla ei kisailtu ainoastaan thainyrkkeilyssä – skabaamaan pääsi myös pieni iskujoukko Crestin mattolajien ystäviä. Jujiteiroille on ollut kuluneen puolentoista vuoden aikana kilpailumahdollisuuksia tarjolla hyvin ohuenlaisesti ja Tommi Pulkkasen luotsaamaan Sigma Jiu-Jitsun järjestämät salikilpailut olivatkin paljon kaivattu mahdollisuus päästä mittelemään kisatatameille. Uutiskynnyksen ylitti myös UFC-ottelija Makwan Amirkhanin osallistuminen kilpailuihin.

Crestiä kisoissa edusti 4 ottelijaa; Miia Isola, Oona Vorimo, Jaakko Lempiäinen ja Samuel Muuronen. Vorimo, Isola ja Muuronen kilpailivat värivöisten sarjassa ja Jaakko valkovöissä. Mitalien makuun pääsivät Miia pronssillaan (naiset, värivyöt, 69+ kg) ja Jaakko hienosti grindatulla hopealla (miehet, valkovyöt, -76kg). Muille jäi käteen enemmän tai vähemmän kokemusta.

Kuvan Muurosen ja Amirkahnin mittelöstä napsaisi Juha Koivisto.

Yleisön huomion kisoissa kiinnitti etenkin ammattilaisvapaaottelija, UFC-veteraani, Makwan Amirkhanin osallistuminen kilpailuihin. Etukäteen internetissä oli spekuloitu miten Mr.Finland pärjäisi puhtailla jujutsu-säännöillä. Maku todisti kuitenkin epäilijöiden olevan väärässä voittamalla miesten värivöiden -76kg sarjan neljällä otteluvoitolla, joista kolme tuli miehen bravuurilla, anakondakuristuksella. Tästä kuristuksesta pääsi nauttimaan myös Muuronen joka kohtasi UFC-ottelijan toisessa matsissaan voitettuaan ensimmäisessä otelussaan toisen vapaaottelijan. Muuronen lähti haastamaan Amirkhania ennakkoluulottomasti pystypainin saralla ja ottelun loppuhetkillä tämä koituikin kohtalokkaaksi kun Maku nappasi yhdenjalanalasvientipuolustuksesta tavaramerkkikuristuksensa kiinni. Hienoja kokemuksia ja matseja! Tulevat No-Gi SM-kilpailut on jälleen pandemiatilanteen vuoksi peruttu, joten nähtäväksi jää milloin ruttukorvat nähdään seuraavan kerran tulessa.

19 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page