top of page
Search

Proffa tuli taloon

Crestin BJJ- ja lukkopainipuolella puhaltavat uudet tuulet Ilari Grönholmin aloittaessa lajien uutena päävalmentajana. Lajipiireissä “Proffana” tunnettu Grönholm on pitkän linjan kamppailija. Vantaan Sammossa vuonna 1988 nassikkapainin aloittanutta vääntäjän alkua kisakärpänen puraisi heti kättelyssä ja SM-mitaleita alkoikin kertyä niin kreikkalais-roomalaisen kuin vapaapaininkin arvokisoista. Kirkkaimpana saavutuksena vapaapainin miesten Suomen mestaruus vuonna 2002.

Lukkopainin pariin mies löysi vuonna 2004 MMA Vantaalla ja BJJ saapui seuran lajivalikoimaan vuonna 2007. Menestyksekäs kisaaminen jatkui myös uudessa lukkoja ja kuristuksia sisältävässä painilajissa – kansainvälisenä nostona ruskeavöisten BJJ Mundials (World Jiu-Jitsu IBJJF Championship) 3. sija vuodelta 2012 ja BJJ No-GI Europeans 2.sija vuodelta 2013. Kotimaassa Ilari on voittanut ADCC-lukkopainin ammattilaisten Suomen mestaruuden 2007 ja elite-sarjan (ruskea-/mustavyöt) No-Gi SM-kultaa 2013

Valmentajana Ilari tykkää opettaa asioita, joihin itse uskoo ja hänen omat vahvuutensa näkyvätkin vahvasti myös miehen opetustyylissä. Hän näkee että valmennussuhteen tulee mukautua harrastajan tarpeisiin – oli kyse sitten ammattimaisesta harjoittelusta tai arkisesta harrastuksessa. Proffan treenit palvelevatkin niin kisaajia kuin harrastajiakin. Halutessaan Ilari treeneissä pääsee äärirajoille mutta jokaiselle löytyy oma tapa harjoitella. Tämän vuoksi Grönholm suositteleekin kamppailulajeja ja BJJ:tä ihan jokaiselle.

11 views

Comentários


bottom of page