top of page
Search

Thainyrkkeilyn SM-kisat: suomenmestaruus Crestille!

Thainyrkkeilyn SM-kisat oteltiin 13-15.10. Jyväskylässä. Osallistujia oli satakunta, joka oli enemmän kuin koskaan aiemmin. Painoluokissa oli näin ollen enemmän osallistujia ja mestaruudet oli vaikeampaa voittaa. SM-kilpailuihin osallistuivat Crestiltä Lauri Härmä, Anniina Kylliö, Burhan Sheikh ja Rene Partida.


Burhan otteli perjantaina Pohjan Kamppailijoiden Kaarlo Kuoksaa vastaan painoluokassa -60kg. Kaarlo onnistui tehokkaasti prässäämään koko matsin ajan, ja Bubu jäi matsissa jälkeen. Näin ollen 3-0 tappio. Kaarlo kuitenkin voitti seuraavassa matsissa moninkertaisen suomenmestarin ja pääsi vielä finaaleihinkin asti, eli Burhan ei hävinnyt ollenkaan huonolle vastustajalle.

Anniina otteli perjantaina Anna Viklundia vastaan Helsinki Thaiboxing Clubilta painoluokassa -48kg. Anniina on aiemminkin otellut Annaa vastaan, ja voitti tälläkin kertaa matsin 3-0.

Lauantaina Anniina otteli Chitaladan Jovena Penolia vastaan. Jovena oli ulottuva ja pitkä vastustaja, eikä Anniina saanut kunnolla konetta käyntiin. Näin ollen Anniinalle 3-0 tappio. Jovena voitti lopulta sarjan finaalinkin, eli kyseessä oli varsin taitava vastustaja.

Rene otteli nuorten sarjassa suoraan finaalissa, painoluokassa -63.5kg. Vastassa oli tuttu vastustaja, kokenut Turku Muay Thain ottelija Nico Auvinen. Tämä matsi oli parivaljakon kolmas, ja Rene on alkanut kirimään Nicoa. Matsi oli kohtuullisen tasainen, mutta Nico vei kuitenkin matsin nimiinsä 3-0. Renelle näin ollen hopeaa.

Lauri otteli välierissä Deo's Muay Thain Thanet Rytinkiä vastaan. Thanetilla on pitkä ottelukokemus, eli Laurilla oli vastassaaan kokenut ja taitava vastustaja. Matsi oli kauttaaltaan tasainen. Ensimmäisessä erässä Thanet pääsi edelle, mutta Lauri voitti toisen sekä kolmannen erän ja lopulta tuomariäänin koko matsin, edeten finaaleihin.

Finaaleissa vastassa oli Vesa Martin, jota vastaan Lauri on otellut potkunyrkkeilyn SM-finaaleissa ja viime kesänä Uittamon pystyotteluillassa. Potkunyrkkeilyssä Lauri hävisi täpärästi, mutta kesän revanssiottelu meni selkeästi Laurin nimiin. Laurilla oli finaaliin tultaessa jalka rikki aiemmista matseista, jonka vuoksi taktiikkana oli otella lyöntipainotteisesti ja käyttää runsaasti polvia.


Toisessa erässä Lauri osui hienosti hyppypolvella, josta Vesan nenä aukesi. Hoitohenkilökunta vilkaisi Vesan nenää, mutta matsin annettiin vielä jatkua hetken. Lauri osui vielä painavasti lyönneillä, jonka jälkeen matsi keskeytettiin. Näin ollen Laurista thainyrkkeilyn suomenmestari painoluokassa -54kg!96 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page