top of page
Search

Vapaaottelun SM-kisat Porissa

Vapaaottelun SM-kisat Porissa

Menneenä viikonloppuna oteltiin vapaaottelun SM-kisat Porissa. Mukana ottelemassa Crestillä oli päävalmentaja Eero Antti-Poika ja Shuajb ”Ajbi” Kunushevci. Molemmat ottelivat samassa 65.8kg:n sarjassa.

Ennen ottelemista suurimpana jännityksenä oli, että valmentaja ja ottelija laitettaisiin alussa ottelemaan keskenään. Tällöin keskinäinen ottelu olisi käyty kivi-paperi-saksi menetelmällä. Onneksi näin ei käynyt.

Lauantain puntarilla saatiin kokea myös pieniä jännityksen hetkiä, kun Ajbin vaaka näytti ensimmäisellä puntarilla noin 500 grammaa yli ja aikaa painonvetoon jäi noin 30 minuuttia. Pienen hikoilun jälkeen mentiin uudelleen puntarille ja vaaka näytti edelleen 200 grammaa yli. Onneksi hiestä märät olevat bokserit tiputtivat painon tasan 65.8kg lukemaan ja Ajbi pääsi tekemään vapaaotteludebyyttinsä.

Eero ja Ajbi ottelivat matsinsa peräkkäin, Eero heistä ensimmäisenä. Eero sai vastaansa MMA Utin Mikko Alatalon. Ottelu ei kerennyt pitkään jatkua pystyssä, kun Eero löi muutaman lyönnin läpi Alatalon suojauksen. Näiden jälkeen Eero potkaisi alapotkun, josta Alatalo vei ottelun tonttiin. Nopeasti matossa Eero kääntyi puoliksi Alatalon selkään, josta haki takakuristuksen kohdilleen. Hieno voitto Eerolle ilman kolhuja.

Eerolle hieno voitto ekasta matsista

Seuraavaksi häkkiin astui Ajbi, joka on otellut ahkerasti todella lyhyestä kamppailutaustasta huolimatta. Tälläkin kertaa vuorossa oli vapaaotteludebyytti ja suoraan SM-kisoissa.

Ajbi sai vastaansa väkkärän Hama Daran Finnfighters Gymillä. Ajbi hallitsi ottelua pystyssä ja sai ensimmäisessä erässä giljotiinin tiukasti kiinni Hamanin alasviennin seurauksena. Haman ei kuitenkaan taputtanut todella tiukasta tilanteesta huolimatta. Kaksi viimeisestä erää meni samassa tahdissa, Ajbi oli parempi pystyssä, mutta Haman vei ottelun alasvienneillä ja oli myös lähellä lopettaa Ajbin triangeli-kuristuksella.

Ajbille hyvät opit vapaaotteludebyytissä

Eero otteli sunnuntaina välierissä nuorta, mutta tosi kokenutta Miro Honkasta vastaan. Ottelu oli hyvin tasaväkinen molempien vietyä välillä pystyottelua. Eero haki ottelussa alasviennit, muttei päässyt siellä kunnolla kontrolloimaan ottelua, vaan Miro haki pari hyvää lopetusyritystä alta. Näiden turvin Miro voittikin ottelun. Miro voitti lopulta oman sarjansa ja valittiin kisojen parhaaksi ottelijaksi.

Eerolle tappio kisojen parhaaksi valittua Miro Honkasta vastaan

Eero pronssille

Hieno viikonloppu ja hienot ottelut molemmilta ukoilta!

8 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page