Ismail Umar: tie olympialaiskarsintoihin
top of page
Search

Crestin nyrkkeilijällä Ismaililla on ollut kiireinen kuukausi. Kuukauteen on mahtunut kilpailuihin valmistava leiri ja olympiakarsinnat Italian Busto Arsiziossa.

Valmistava leiri oli erittäin kovatasoinen, ja sinne osallistui taitavia, kokeneita nyrkkeilijöitä 20 eri maasta. Leirillä saatiin paljon hyviä sparrieriä, ja muutamat 3-4 erän harjoitusottelut. Ismail pääsi myös sparraamaan Jesús Covan kanssa, joka lopulta voitti olympiakarsinnat omassa sarjassaan.

Seuraavaksi oli vuorossa karsintakilpailut. Tänäkin vuonna kisoissa oli hurja osallistujamäärä; ottelijoita nähtiin 120 eri maasta ja kussakin sarjassa saattoi olla jopa 60-70 ottelijaa. Ismail otteli painoluokassa 63.5kg. Ensimmäinen matsi oli liettualaista Andriejus Lavrenovasia vastaan. Ensimmäisessä erässä oli vähän hidas startti, mutta toisessa erässä Ismail alkoi löytämään ottelurytmin. Viimeinen erä oli paras, ja matsista voitto tuomariäänin 5-0.

Välipäivän jälkeen toinen matsi oli turkmenistanilaista Saparmyrat Odajevia vastaan. Odajev oli tyyliltään pakettinyrkkeilijä, joka haki paljon kontrauksia paketista vastalyöntitilanteissa. 1. erässä ottelijoiden jalat menivät ristiin, josta Ismail kompastui. Tuomari luuli tämän johtuneen iskusta ja ryhtyi laskemaan lukua. Avauserän jälkeen seuraavat kaksi erää olivat todella tasaisia, kun Ismail alkoi painostamaan vahvemmin. Toinen erä meni niukasti 3-2 Odajeville, viimeinen kolmas erä 3-2 Ismailille. Tämän tiukan ja tasaisen matsin tuomarit kuitenkin katsoivat hajaäänin Odajevin hyväksi.

Odajev voitti seuraavassa matsissa puolalaisen 5-0, ja hävisi finaalissa hajaäänituomiolla Jesús Covalle. Kisoissa taitotaso oli erittäin korkea jonka vuoksi marginaalit olivat hyvin pienet; olisi voinut hyvin olla, että Ismail olisi jo nyt päässyt olympialaisiin.

Kaiken kaikkiaan kilpailut olivat kuitenkin erinomaista kokemusta Ismailille. Lisäksi haave olympialaisista elää vielä, sillä toiset olympiakarsinnat järjestetään toukokuussa Bangkokissa.