Oppia & kokemusta SM-kisoista
top of page
Search

Thainyrkkeilyn suomenmestaruudet ratkottiin viime viikonloppuna, Oulun Kamppailuklubin järjestämänä. Otteluita käytiin perjantaista sunnuntaihin. Perjantaina välierissä otteli Rene Partida ja Harun Sheikh, lauantaina semifinaaleissa ja sunnuntaina finaaleissa Lauri Härmä.

Nuorten sarjassa otellut Rene oli aluksi ilmoittautunut painoluokkaan -67kg, mutta jotta Rene saisi vielä vähän enemmän haastetta niin vaihdettiin painoluokkaa alemmas -63.5kg. Välierissä vastassa oli Venne Tiihonen, joka on voittanut jo neljään kertaan junioreiden suomenmestaruudet. Matsissa Venne haki aktiivisesti lähiottelua, jossa Rene jäi askeleen jälkeen. Venne osui lähitilanteissa polvilla, josta seurasi luvunlaskuakin. Toisessa erässä tuli kolmannes luvunlasku, jonka vuoksi peli laitettiin poikki. Keskeytyksestä huolimatta Rene ei onneksi ottanut isompia iskuja päähän.

Harun otteli Vili Koistista vastaan painoluokassa -71kg. Matsi oli tasainen ja melko ympäripyöreä, yksi tuomareista katsoi matsin Harunin hyväksi ja kaksi tuomaria Vilille. Harunille tuli siis ottelusta niukka tappio äänin 1-2. Vili lopulta voittikin koko sarjan ja sen myötä suomenmestaruuden. Kun Harunin peliä vielä hiotaan lisää, tulee menestystä varmasti.

Lauri otteli painoluokassa -57kg. Lauantaina vastassa oli ensiksi Chitaladan Abdullahi Sahal. Vastustaja oli pitkä ja yllättävän taitava. Lauri kuitenkin vei tilanteita ja voitti tuomariäänin 3-0, mutta sen eteen saikin todella tehdä töitä.

Finaalissa sunnuntaina Lauri otteli Kaarlo Kuoksaa vastaan. Pienestä flunssasta huolimatta Lauri otteli silti monipuolisesti ja hyvin, mutta toisen erän loppupuolella happisäiliö alkoi hiljalleen ehtyä. Lauri kuitenkin voitti ensimmäisen ja toisen erän. Viimeisessä erässä kunto alkoi loppua ja Kaarlo veikin tämän erän. Laurin voittamat kaksi ensimmäistä erää olivat sen verran tasaisia, että kolmannen erän voittanut Kaarlo voitti tämän tiukan matsin tuomariäänin 2-1. Salikisoissa matsi olisi ollut tasapeli, mutta SM-kisoissa tulee aina valita voittaja, joten matsi meni vastustajan kulmaan.

Tällä kertaa SM-kisoihin osallistuttiin pienemmällä kokoonpanolla, mutta ensi vuonna osallistujia tulee olemaan enemmän Crestin kisaryhmän kokoajan laajentuessa.