top of page
Search

Turku Muay Thain salikisat 9.3.2019

Viime viikonloppuna käytiin thainyrkkeilyn salikisat Turku Muay Thailla. Crest – PFC:tä oli edustamassa tällä kerta neljä ottelijaa: Oona Valkeinen, Andrea Patane, Burhan Aweis ja Tuisku Uvanto.

-60 kg Phutthiphon “Ben” Khansungnoen, HMAC vs Burhan Mohamed Aweis, Crest

Ensimmäisenä kehään astui nuori Bubu. Häntä vastaan asettui päätä lyhyempi ”Ben”. Ottelu oli hyvin reipas alusti asti, kun Ben prässäsi kovasti päälle ja Bubu vastasi tähän omilla arsenaaleillaan.

Bubulta nähtiin hienoja potku- ja polviyhdistelmiä, jotka selvästi satuttivat Beniä. Bubun heikkouksia taas nähtiin lähiottelussa, joka selvästä väsytti häntä ja siellä tuli muutenkin pieniä virheitä.

Bubulle kuitenkin jälleen hieno voitto ja suhteellisen selkeä, vaikkakin ottelu tuomittiinkin 2 – 1.


-67 kg Andrea Patanè, Crest vs Anton Väisänen

Heti perään kehään astui Andy. Aluksi odotettiin, että vastakkaiseen kulmaan tule pitkänhuiskea kaveri, mutta tämän osalta arvaus menikin mönkään. Vastassa oli samanpituinen ja nuori Anton Väisänen. Ottelu meni alusta asti Andyn komennuksessa ja missään vaiheessa hänellä ei ollut minkäänlaista hätää. Andyn esittikin läpi matsin hienoja lyöntisarjoja, johon Antonin oli vaikea vastata. Selvä 3 – 0 voitto.


-67 kg Tuisku Uvanto, Crest vs Amir Husseini, CAF

17-vuotias Tuisku oli taas heti seuraavana vuorossa. Vastaan hänelle asettui tuttu kaveri, Amir Husseini. Amir veti todella hienosti ja vaarallisesti aikuisten SM-kisoissa, vaikkakin joutuikin nielemään heti ensimmäisessä ottelussa tappion, kulmavamman takia. Muuten ottelu näytti menemän häneen komennossaan.

Tuisku pystyi hyvin ottelemaan ensimmäisen erän ja voittikin todennäköisesti sen. Toisessa ja kolmannessa erässä Amir aloitti kovien lyöntien sarjan, johon Tuiskun oli vaikea vastata. Rohkeammalla ottelemisella Tuisku olisi ottelun hyvin voinut voittaa. Matsista tuli kuitenkin hyvät oppirahat ja tuomarinpapereissa tiukka 1 – 2 tappio.


-63,5 kg Ommi Mingsupphakun, TMT vs Oona Valkeinen, Crest

Viimeisenä kehään astui ahkerasti otteleva Oona Valkeinen. Hän kävi salikisojen ainoan B-luokan ottelun kotikehän Ommia vastaan.

Ottelu oli alusta asti tuttua Oonaa ja molemmat ottelijat mättivät heti alkusekunneista menemään. Oona sai Ommin enemmän pakittelemaan lyöntisarjoillaan, mutta Ommi taas veti muutaman kovan pysäytyspotkun naamaan.

Ottelu oli kova, tasainen ja meni tuomaripapereissa Oonalle tiukasti 2 – 1.


Kokonaisuudessaan hyvät ja onnistuneet kisat!

11 views

Comments


bottom of page